h i r d e t é s

Szél söpör végig az országon, kibújik a nap a felhők közül

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szél söpör végig az országon, kibújik a nap a felhők közül

2019. március 12. - 06:14

 

Hétfőtől a lehűlés is megérkezik, több fokkal visszaesik a hőmérséklet a viharos szél mögött! Ezt követően ismét melegszik a levegő, a hétvégén 20 fok is lehet! - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: pixabay.com

Kedden délelőtt tovább csökken a felhőzet, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz.  Délután a többórás napsütés mellett változóan gomolyfelhős lesz az ég, számottevő csapadék nem alakul ki. Az északias szelet élénk, erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden az ország legnagyobb részén okozhat panaszokat a szél, az alvászavarok mellett ingerlékenység is felléphet. - írja a meteoklinika.hu

A szervezet nem pihenhet, már egy újabb front közeleg!

Kedden nem érkezik front, ismét a napok óta élénk, erős szél okoz panaszokat. Erre leginkább nyugaton, illetve északkeleten számíthat, a kevésbé szeles tájakon viszont kissé kedvezőbb lesz a humánmeteorológiai helyzet. Az említett szelesebb részeken önnél is előfordulhat alvászavar és nyugtalanság, illetve idegi feszültséget is tapasztalhat, azonban este átmenetileg mérséklődnek majd a tünetek. Amennyiben az érintettek közé tartozik, fogyasszon több folyadékot a nap folyamán, és lehetőleg kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását.

A fenti javaslatok csak átmenetileg, rövid időre nyújthatnak enyhülést. 

Jó hír, hogy az előbb említett panaszok délnyugaton csak rövid ideig lesznek jellemzőek, napközben átmenetileg megszűnnek, az ország ezen részén alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet. A teljesítőképesség tartósan alacsony, a kialvatlanság sokaknál megbosszulja magát. A napsütés hatására sem alakul a kellemesen a komfortérzet a szélnek „köszönhetően”,a hűvösebb reggelen pedig nagy a megfázásveszély.

Ha vérnyomás-problémákkal küzd, rosszullétet tapasztalhat – ez is főleg a szeles vidékeken lehet jellemző. A szabadtéri tevékenységek során ingadozó hőérzetre készüljön, különösen akkor, ha a keleti, illetve a középső országrészben tölti a napot.

A allergiásként ma általában mérsékelt tüneteket tapasztalhat, a következő napokban azonban növekedés várható a pollenkoncentrációban.

A közlekedés során napközben a többfelé erős szél lehet zavaró. A reflexek javulnak, a napsütés viszont alacsony napállás idején elvakíthatja – viseljen napszemüveget a közlekedés során!

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, megfázásveszély. A fent említett gyógymódok csupán tájékoztató jellegűek, különösen ha még az sem tisztázott, hogy esetünkben milyen időjárási folyamatok okozzák a kellemetlen, nem egyszer súlyos vagy veszélyes következményekkel járó panaszainkat. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s