h i r d e t é s

Szeles idő közeleg, elvétve enyhe hózáport és esőt is kaphatunk a nyakunkba

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szeles idő közeleg, elvétve enyhe hózáport és esőt is kaphatunk a nyakunkba

2020. február 27. - 06:15

 

Csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű.  - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Délután a többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadékra nem kell készülni. Erős lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 10 fok között alakul.

MTI

Csütörtökön a keleti határszélen is kisüt a nap, napközben felhőátvonulások várhatók helyenként záporral, hózáporral. Késő délután nyugat felől újra beborul az ég, estétől a Dunántúlon és a Dunakanyar tágabb környezetében eső, a hegyekben havas eső, hó is várható. Az északnyugati szelet főként a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében kísérik erős, olykor viharos széllökések, majd csütörtökön délire fordul a szél, ami pedig majd a Kisalföldön és az Alpokalján fokozódik viharossá.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön markáns fronthatás már nem érvényesül, de napközben sem mérséklődnek az előző napokban tapasztalt tünetek. - írja a meteoklinika.hu.

A szélre érzékenyek panaszai pedig még napokig nem szűnnek. A megterhelő időszak a frontérzékenyek mellett másokat is megviselhet.

Csütörtökön markáns fronthatás már nem érvényesül, azonban továbbra sem pihenhet a szervezete. Bármely részén éljen is az országnak, fejfájásra, a görcsös panaszok erősödésére számíthat, illetve vérnyomás-ingadozás is előfordulhat önnél, ha hajlamos erre. Tartósabb tünetekre akkor készüljön, ha a szélre érzékenyek csoportjába tartozik – ezek még éjszaka is fennállhatnak. Ebben az esetben továbbra is alvásproblémákkal küzdhet, és egész héten ezt tapasztalhatja. Éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a hálószobában, és ne terhelje a gyomrát sem késő este. Napközben a fejfájása is erős lehet!

Idegi feszültségét átmenetileg csökkentheti, ha tudatosan próbálja kerülni a stresszt, a megterhelő tevékenységeket, illetve az étrendje is álljon könnyű fogásokból, és tartalmazzon minél több zöldség- és gyümölcsfélét.

A levegő tiszta, és a pollenterhelés sem emelkedik számottevően.

A közlekedés továbbra is veszélyes lesz, akinek nem muszáj, az ne keljen útra, illetve számoljon hosszabb menetidővel. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is ronthatják a feltételeket.

Vezető tünetek a mai napon: görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s