h i r d e t é s

Személyi kölcsön akciók: ezek a nyár legjobb ajánlatai

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Személyi kölcsön akciók: ezek a nyár legjobb ajánlatai

2018. augusztus 09. - 19:50

Akár több ezer forintot is spórolhatunk a törlesztőrészleten, ha odafigyelünk a különböző személyi kölcsön akciókra. 

Illusztráció: pixabay.com

A legtöbb banknál 2-3, bizonyos esetekben viszont akár 10 százalékponttal is csökkenthetjük az ügyleti kamatot, ha teljesítjük a banki feltételeket. A Bank360 összegyűjtötte, hogy mely akciókat használhatjuk ki augusztusban, ha személyi kölcsön felvételét tervezzük.

Egyre többen igényelnek személyi kölcsön Magyarországon, 2018 első felében 214,4 milliárd forintnyit helyzetek ki a bankok, ami közel 52 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A Bank360 becslései szerint az év hátralevő részében is népszerű marad ez a kölcsönfajta, hiszen akár 10 millió forintot is felvehetünk önerő és ingatlanfedezet nélkül. 
Ráadásul a lakáshiteleknél nemrégiben felbukkanó kamatkockázattól sem kell tartanunk, hiszen ezen kölcsönök a legtöbb esetben fix kamatozásúak.

Az egyelőre kedvező kamatkörnyezet a személyi kölcsönök árazására is jó hatással van a hiteligénylők szemszögéből nézve. Az egyébként is alacsony költségeket tovább csökkenthetjük egy-egy személyi kölcsön akció kihasználásával. Ha megragadnánk a lehetőséget, több akcióval is találkozhatunk augusztusban.

Nem hagytak fel a pénzintézetek a magas jövedelem és jövedelemátutalás vállalása után nyújtott kamatkedvezmények osztogatásával. Szinte minden pénzintézetnél elérhető a kedvezőbb ügyleti kamat, ha a bank által felkínált folyószámlára érkeztetjük a jövedelmünket. Ha pedig a fizetésünk elég magas, további, 1-2 százalékpontos kedvezményt kaphatunk. A pénzintézetek jellemzően havi nettó 250 000 forintos igazolt jövedelemnél húzzák meg a határt a bónusz megszerzéséhez. Ilyen kamatkedvezményt kínál például a CIB Bank, az UniCredit, a K&H, vagy a Takarék Kereskedelmi Bank. 

A pénzintézetek próbálják minden csatornáról az online igénylés felé terelni az ügyfeleket. Az OTP Bank például online kuponnal csábít, amelynek használatával 1 százalékpontos kedvezményt kapunk. De az online leadott igényléseket a Takarék Kereskedelmi Bank és a Budapest Bank is díjazza, náluk szintén jár a kedvezmény a folyamat neten keresztül történő elindításáért.

Továbbra is tart a Sberbank Árgarancia akciója személyi kölcsönökre: ha a folyósítás utáni 5 banki munkanapon belül jobb kamatajánlatot találunk valahol ugyanarra a konstrukcióra, mint ami a szerződésünkben szerepel, és mi erről egy banki ígérvényt is mutatunk, a Sberbank módosítja a szerződést a kedvezőbb kamatra.

Mindössze néhány napja érhető el a Raiffeisen személyi kölcsön akciója, amely szintén igen népszerű lehet. A bank ugyanis nem kér a kedvezményért jövedelemátutalást. Mindössze annyi a feltétel, hogy legyünk új ügyfelek, a jövedelmünk pedig érje el a 100 000 forintot. Ekkor a THM 12,3 százalék. Még nagyobb a kedvezmény – és a Bank360 kalkulációja szerint az átutalás nélkül kategória legjobb ajánlata -   ha tudunk igazolni nettó 250 000 forintos jövedelmet és az igényelt hitelösszeg meghaladja az 1 millió forintot.

A THM ebben az esetben 8,97 százalék. Meglévő ügyfelek megfelelő nagyságú jövedelem, átutalás és aktív számlahasználat mellett kaphatnak kamatkedvezményt, ami akár 10 százalékpont is lehet az ügyleti kamatból.

Az Erste Bank a hűséget díjazza: meglévő ügyfelek a feltételek teljesítésével választhatják az Erste Most Hűség személyi kölcsönt végtörlesztési kedvezménnyel vagy kamatkedvezménnyel.

A Cetelem pedig elengedi szeptemberig a folyósítási díjat.

Csak a kamatbónuszért nem érdemes egyből a bankba rohanni

– tanácsolja Veres Patrik, a Bank360 szakértője. A megfelelő döntéshez mérjük fel, hogy mekkora törlesztőrészletet bír el havonta a családi kassza. Jó kiindulópont, ha a személyi kölcsönöket a teljes hiteldíjmutató alapján hasonlítjuk össze, hiszen így képet kaphatunk arról, hogy melyik lehet a legkedvezőbb árazású kölcsön. Az összehasonlításban segíthet például egy személyi kölcsön kalkulátor, amivel gyorsan és ingyenesen összevethetjük a bankok ajánlatait.

Ugyanez a lépés még fontosabb, ha nagyobb összegű hitelt, például jelzáloghitelt vennénk fel. Szerencsére ebben is segítségünkre lehet egy hitelkalkulátor

– véli a szakértő.