h i r d e t é s

Szemétszedéssel ünnepelte a Föld Napját a Magyar Suzuki Zrt. marine üzletága

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szemétszedéssel ünnepelte a Föld Napját a Magyar Suzuki Zrt. marine üzletága

2022. április 25. - 18:27

A Magyar Suzuki marine üzletága szemétszedő akciót és a környezetvédelemhez kapcsolódó programokat szervezett Esztergomban 2022. április 22-én, a Föld Napján. 

A vállalat a Clean Up the World nemzetközi projekthez kapcsolódva összesen 1 konténernyi hulladéktól tisztította meg a kedvelt pihenőhelyet, az esztergomi Palatinus-tó északkeleti partját.

A Suzuki Motor Corporation közös felelősségként tekint a környezet védelmére. 2021-ben 27 disztribútoron keresztül több mint 1700, 2010 óta pedig 10000-nél is több önkéntes vett már részt a tengerek, folyók és tavak megtisztításában. A Magyar Suzuki hajómotor üzletága a Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóival együtt az esztergomi Palatinus-tó északkeleti partját 1 konténernyi szeméttől tisztították meg április 22-én. A szemétszedés után először Fehér Györgyi az Esztergomi Duna Múzeum múzeumpedagógusa tartott előadást a vízhez kapcsolódó környezetvédelemről, majd ebéd után Bonifert Zsuzsanna a helyi búvárbázis képviseletében vonta be interaktív előadásába a résztvevőket.

A hulladék elszállítását Esztergom Város Önkormányzata biztosította.ág, Albánia) piacát látja el.