h i r d e t é s

Szerdán írja alá Románia a kohéziós források felhasználásáról szóló megállapodást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szerdán írja alá Románia a kohéziós források felhasználásáról szóló megállapodást

2022. október 05. - 07:02

Szerdán írja alá Románia a 2021-2027-es időszakra vonatkozó kohéziós források felhasználásáról szóló partnerségi megállapodást – jelentette be kedden Nicolae Ciucă. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

„A kohéziós politika révén Romániának járó 31 milliárd euró hatalmas előrelépést jelent az ország fejlődése tekintetében” – fogalmazott Ciucă az Agerpres szerint. Hozzátette, a pénzt a román állampolgárok életszínvonalának növelésére, külföldi beruházásokra, az üzleti szféra támogatására és környezetvédelmi célokra fordítják.

Július végén döntés született az Európai Bizottság és Románia közötti partnerségi megállapodás megújításáról, amely révén a 2021-2027-es pénzügyi időszakban 31,5 milliárd eurót fog kapni Románia 8 regionális és 9 országos program révén.

Nicolae Ciucă a helyreállítási tervről (PNRR) is beszélt, rámutatott, az elmúlt hónapokban több területen is elkezdte lehívni Románia a helyreállítási alapból rendelkezésére álló összegeket – energiahatékonyság növelése, szállítási és oktatási infrastruktúra, közintézmények korszerűsítése -, ami azt bizonyítja, hogy „jó irányba haladnak a dolgok”. Hozzátette, a következő négy év legjelentősebb reform- és beruházási projektjeit tartalmazó PNRR kiegészül az új ágazati stratégiákkal és a fenntartható fejlődési célkitűzésekkel. Hangsúlyozta, az előző uniós büdzsé és az új többéves költségvetés nyújtotta lehetőségeket is maximálisan ki kell használni.

A miniszterelnök egyébként részt vett kedden a PNRR-be foglalt bukaresti holokauszt-múzeum és a Râmnicu Sărat-i Csend Börtöne börtönmúzeum finanszírozási szerződésének aláírásán. (Transtelex.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky