fbpx Szerdától ötezer forintot fizet, aki nem gyűjtőhelyen rakja le a MOL Bubi kerékpárt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szerdától ötezer forintot fizet, aki nem gyűjtőhelyen rakja le a MOL Bubi kerékpárt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szerdától ötezer forintot fizet, aki nem gyűjtőhelyen rakja le a MOL Bubi kerékpárt

2021. szeptember 14. - 15:29

 

Szerdától ötezer forint elszállítási díjat kell fizetnie annak, aki használat után nem valamelyik gyűjtőállomáson rakja le a Mol Bubi kerékpárt - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: TheMayor.EU

A társaság azt közölte, hogy az elszállítási díj bevezetésének nem a bírságolás a célja, hanem a helytelen használat megelőzése. Ezért a jövőben, ha a valaki nem a hivatalosan kijelölt gyűjtőállomáson zárja le a bérlést, akkor figyelmeztető üzenetet és e-mailt kap.
    

Az elszállítási díjat percalapú használatként fogja levonni a rendszer a felhasználó regisztrált bankkártyájáról a napi elszámoláskor. A parkolási funkciót használva természetesen továbbra is le lehet tenni rövid időre a kerékpárt gyűjtőállomáson kívül is, tehát útközben van lehetőség beszaladni egy közeli üzletbe, miközben a kerékpár a bolt előtt parkol - jelezték.
    

Számos észrevétel érkezett a társasághoz amiatt, hogy egyes állomásokon nincs elegendő kerékpár. A társaság próbál minél többet tenni azért, hogy kiszolgálja a megnövekedett igényeket, ehhez azonban az is szükséges, hogy a közlekedők mindig a kijelölt gyűjtőállomásokon rakják le a bicikliket - írták. A közlemény szerint még idén bővülhet a Mol Bubi-kerékpárflotta. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s