fbpx Szeretet fája "kéretlenül" Debrecenben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szeretet fája "kéretlenül" Debrecenben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeretet fája "kéretlenül" Debrecenben

2020. december 22. - 07:07

 

50 családnak ajándékoztak fenyőfát Debrecenben

Mindjárt karácsony. Ez az ünnep más lesz mint az eddigiek, elmaradnak a nagy családi összejövetelek, a járvány itt tombol hazánkban is. Mindannyiunk érdeke, hogy a koronavírus fertőzést megállítsuk, ezért a szigorú korlátozó intézkedéseket be kell tartanunk. Karácsony jövőre is lesz, az emberi életnél nincs drágább. 

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete idén karácsony másnapján már 10. alkalommal tervezte megvendégelni a nehéz sorsú embertársainkat. A járvány miatt azonban erre most nem kerülhet sor.

A Szeretet fáját adtuk át közel 50 családnak, két helyen. Az egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójából vásárolta meg a kiosztott, nagyon szép fenyőket, melyeket egy nagylelkű debreceni fiatal vállalkozó házaspár, óriási kedvezménnyel biztosított számunkra. 

Mindegyik család hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között él. A Debreceni Családsegítő Szolgálat paci munkatársai a városrészben élőket, a Forrás Mentálhigiénés Központ, a Tócóskerti Lakótelepen élő rászorulókat hívta meg, a járvány miatt, fél óránként egymás után. 

A fákat az egyesület tagjai szállították ki a két helyszínre. A gyerekeknek, akiknek mi adtuk át a fát, vittünk szaloncukrot is, s megbeszéltük, hogy maguk készítenek díszeket a fára. A családoknak ha tőlünk nem kapnak, nem jutott volna fára, hisz az élelem a fontosabb. Többen egyedül nevelik a gyerekekeket, volt olyan nagypapa aki a 4 unokájáról gondoskodik. Legtöbbjük elmondta, hogy hosszú évek után, először állíthatnak karácsonyfát, eddig erre gondolni sem mertek. "Más hangulata lesz így az ünnepnek, még akkor is, ha szegényesen élünk" - mondta egy örömtől csillogó szemű nagymama. "A fenyő illata is hozzátartozik az ünnephez, de eddig mi ezt oda képzeltük csak a szobába" - tette még hozzá. 


 

Kommentek

h i r d e t é s