h i r d e t é s

Szijjártónak nagyon fáj az ENSZ

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szijjártónak nagyon fáj az ENSZ

2019. április 30. - 10:01

 

Ami azért nagyon fura, mert a több nemzet együttműködését megtestesítő szervezetnek köszönheti – mindannyiunkkal egyetemben – rongyos kis életét. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Ám vannak emberek, akik olyannyira eltávolodtak már a valóság talajától, hogy kényszerképzeteik már amúgy korhadó fáját igyekeznek maguk alatt vágni.

Szijjártó külügyminiszterként már kezdetben is komoly károkat tudott okozni. Nem tudjuk egyszerűen elképzelni, hogy ezt nem szándékosan tette. Ami az indítékot illeti, azután sem kell hosszabb nyomozást folytatnunk. A pénz. A Szijjártó családnak pedig több mint elég oka van aggódni. Kell-e említenünk a kedves papa egykor volt kartellgyanús tevékenységeit?

És bár tudjuk, hogy a magyar társadalom motorja nem a tudás bővítésére tett kísérletek, hanem a korrupció, Szijjártó öngyilkos magatartása – Orbán kifejezett támogatásával – is többet enged feltételezni pénzsóvár hülyeségnél.

„Az ENSZ sokkoló támadást indított Magyarország ellen a migráció kérdésében, az egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa azért akarja eljárás alá vonni Magyarországot, mert Magyarországon egy Ahmed H. nevű személyt terrorista tevékenység miatt a bíróságok elítéltek”

– mondta hétfői felszólalásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Faji Megkülönböztetés Felszámolásával Foglalkozó Bizottságának genfi ülésén. Kifejtette, Ahmed H. egy támadást vezényelt a magyar határt védő magyar rendőrökkel szemben. Az általa vezetett támadás következtében számos magyar rendőr megsérült.

„Ez az ember egyszerű terrorista. Ez az ember Magyarország területi integritását és szuverenitását meg akarta sérteni, és azt akarta elérni, hogy illegális bevándorlók százai, ezrei tudjanak bejönni Magyarországra”

– monda el az MTI-nek a felszólalásáról adott tájékoztatásában a miniszter.

Ahmed H.-t a 2015-ös röszkei zavargásokat követően tartóztattak le, majd ítéltek el terrorizmus miatt. A korábban Cipruson élő szír férfi közben pert indított a Miniszterelnökség ellen, amiért a Nemzeti Konzultációban még a jogerős ítélet előtt elítéltként hivatkoztak rá. /24.hu/

Itt többről van már szó, mint közönséges – és mint Szijjártó esetében nem is olyan ritkán alaptalan – rágalmazásról. Ahmed H. ügyétől függetlenül is be kell látnunk, hogy a legnagyobb veszélyt az ENSZ-re és az Európai Unióra nem egy izolált őrizetben veszteglő ember jelent igazi veszélyt, sokkal inkább olyan politikusok, akiknek egyetlen és tagadhatatlan, sőt bevallott célja a hatalom megtartása bármi áron.

Mindezek dacára Szijjártó Péter továbbra sem több egyszerű futónál – hogy ne nevezzük sötét parasztnak – Orbán Viktor sakktábláján. Kár hogy a miniszterelnök éppen a sakkból menekül az ilyen akciókkal.


 

h i r d e t é s