h i r d e t é s

Szikrázó napsütés vár ránk, szubtrópusi légtömeg érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szikrázó napsütés vár ránk, szubtrópusi légtömeg érkezik

2020. május 08. - 06:17

 

Pénteken délelőtt változó mennyiségű fátyolfelhőzet szűri a napsütést, ezekből a felhőkből csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Délután a kissé és erősen fátyolfelhős területek egyaránt jelen lesznek, száraz marad az idő. Élénk lesz a déli szél. 18, 23 fokra melegszik a levegő.

Időkép

Péntektől délnyugatira fordul az áramlás, egyre melegebb léghullámok érkeznek:

Orvosmeteorológia

Pénteken frontmentes, alapvetően kellemes idő lesz. A frontérzékenyek szervezete megpihen, csak a fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken nem érkezik front térségünkbe, ez pedig végre lehetőséget teremt arra, hogy a megterhelő hidegfront és az erősen szeles idő után kipihenhessük magunkat. Reggel még helyenként hűvös lesz, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők még enyhébb végtagfájdalmakkal ébredhetnek, de a sajgó ízületek átmozgatása, vagy akár egy meleg borogatás is enyhíthet a panaszokon.

Végre a korábbról elhalasztott tevékenységek, feladatok elvégzésére is lehetőség adódik, el lehet végezni a kerti és a ház körüli munkákat. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra, ugyanis már a láthatáron a 30 fokos kánikula, majd az azt követő erős hidegfront. A vitaminpótlásban szerencsére most nagy segítséget nyújthatnak a friss idénygyümölcsök és a zöldségfélék.

 Panaszokat inkább csak akkor tapasztalhat, ha fokozottan érzékeny a hirtelen melegedésre. Ebben az esetben enyhébb vérnyomáspanaszok, migrén, illetve koncentrálási problémák jelentkezésére számítson, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét.

Csapadék nem várható, csupán a Dunántúlon fordulhat elő kisebb zápor. Az UV-sugárzás a felhőzet miatt változékonyan alakul, de a napos időben a déli órákban elérheti az 5-ös erősséget.

Az allergiásoknak rossz hír, hogy a következő napokon nőni fog a pollenkoncentráció.

A közlekedésben veszélyes időjárási jelenség nem várható, de a melegedés miatt tompák a reflexek. A balestek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel.

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s