h i r d e t é s

Szinkronparódia miatt végeztek házkutatást fegyveresek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szinkronparódia miatt végeztek házkutatást fegyveresek

2023. május 10. - 06:02

Azt hiszi, hogy rossz napja van? Önnél is végeztek házkutatást fegyveresek egy hétéves szinkronparódia miatt?

Hajmeresztő esetről számolt be Radics Peti YouTube-sztár humorista a Facebook-oldalán

Azt állítja, hogy „fegyveres erők (NAV) hatoltak be az otthonomba, házkutatási paranccsal. Feltartott kéz etc.” Mint kiderült, nem másért érkeztek, mint egy 2016-os szinkronparódia, a Süsü, az alkoholista sárkány című videó miatt.

Az eljárásról így számolt be: „Meg kellett volna semmisítenem a nyers eredeti videófájlokat, csak hát mivel egy 2016-os videóról beszélünk, az eredeti anyag már valahol az éterben tartózkodik malackával. 

Mi a tanulság? Ne csinálj Süsü a sárkány-paródiát, mert később fegyveres erők hatolhatnak be hozzád!

Arról is írt, hogy a videót a méltányos felhasználás kategóriájába tartozónak tartja, ami külföldön működik, viszont „itthon nem emailt küldenek, hanem fegyveres erőket”. Állítása szerint miután a nyomozók is felfogták a helyzet súlyát, „már ők is röhögtek ezen az egészen”.

Kommentben hozzátette, hogy az MTVA érezte szükségét, hogy feljelentse őt a videó miatt. Lapunk az ügyben megkereste az MTVA-t és a NAV-ot is, részletes tájékoztatást kérve a feljelentésről, illetve az akcióról. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

A Süsü, az alkoholista sárkányt pedig alább lehet megnézni – amíg esetleg nem törlik:

Az adóforintokból működő állami média manapság vaskézzel szerez érvényt saját szerzői jogainak: nemrég épp a Fortepan kínálatából tiltottak le egy jó adag fotót, amely álláspontjuk szerint az ő tulajdonukat képezi. (rtl.hu)