h i r d e t é s

Szociális tűzifa helyett gigantikus bírság a karácsonyfa alá ....

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Szociális tűzifa helyett gigantikus bírság a karácsonyfa alá ....

2017. december 15. - 12:49

 

Avagy: mi történik, ha a civil meghasonul a civilségével? - írja a hopihetanc.blog.hu.

Forrás: hopihetanc.blog.hu

Többször írtunk már blogunkon arról, hogy volt-nincs szociális tűzifa. Elméletileg van, gyakorlatilag azonban nincs. Nemcsak szociális tűzifa nincs, hanem úgy, egyáltalán. Ami volt, annak ára kiugrásszerű drágulást mutatott, azzal, hogy elkezdte az egeket verni, így nemcsak a szociálisan rászorulók számára vált elérhetetlenné, hanem azok számára is, akik még éppen, hogy a felszínen tudnak maradni.

Ekkor kitalálták, hogy a szociális tűzifa helyett szociális barna kőszenet adnak majd.

No, ez kiváló megoldás, annak, aki rendelkezik kazánnal és központi fűtéssel, mert a barnakőszén egyébként széteszi az összes egyéb tűzteret és tüzelőberendezést. Csakhogy, mint tudjuk: a szociálisan rászorulók nagy többsége nem központi fűtéses-kazános házban él, és nem is így tüzel.

Mi marad hát? A szociálisan rászoruló család dönthet úgy: csatlakozik a saját otthonában, évenként megfagyó többszáz honfitársunkhoz, vagy tüzel azzal amit talál.

És tüzelni fog azzal, amit talál. Ha az erdőt próbálja tisztítani - ha már a gazdája nem teszi meg, és a gaznak minősülő, lomb- és bokorhulladákot letöri (ha törni lehet, már eleve el van száradva, azaz: nincs benne élet, szóval nem árt azzal, ha az elhalt gallyalt hazaviszi fűteni), akkor a rendőr simán előállíthatja, és még szabadságvesztést is kiszabhatnak rá, mint

veszélyes bűnözőre.

...

Így hát erről is egyre inkább leszoktatják a rászorulókat. Mi marad hát? Az, amit otthon talál, és elég a kályhában. Szekrénysor, ágykeret, bontott gerenda, raklapok, stb. Ezek vegyszerkezeltek, igen, és okádni fogja a fűtőberendezés a kátrányt. De inkább a kátrány, mint a fagyhalál. Mert a kátrányba is bele fognak halni, de jóval később, mint a fagyhalálba.

Főként ott döntenek így, ahol gyerek is van. És fázik. Vagy beteg a gyerek, és fázik - az ápolási díjból pedig szintén nem futja tüzelőre .... 

Az pedig csak sajtóműbalhé, hogy gumikkal tüzelnek, mert benti kályhába senki nem fogja betenni a gumit, ez, ugye, egyértelmű. Gumival azok tüzelnek, akiknek van kazánjuk, de nincs pénzük tüzelőre. Ők pedig általában a nyugdíjasok. Mert ők sem szeretnének, mindenáron halálra fagyni a saját lakásukban.

Egy civil szervezet veri a tamtamot, hogy a szociálisan rászorulók szennyezik a levegőt. Mintegy azt is kijelentik ezzel: ha nem képes tüzelőt venni, hát fagyjon meg, nyugodtan, azzal a tudattal: megóvta az ózont. ... A civilek általában segítenek, de azok, akik ilyen mértékben fordultak rá a rászorulókra, azzal indokolják mindezt: fűtsenek inkább gázzal, vagy villannyal, mert ezek nem szennyezik a levegőt. ...

Az ő agyi kapacitásuk ugyanakkor szennyezi az enyémet, és minden, jó érzésű emberét. ...

Te Isten Barma! Ugyan hogyan állítják elő a villamos energiát? Láttál te már erőművet közelről? De legalább fényképről? A gáz pedig, köztudottan marha egészséges dolog. Belélegezni is, no, meg fűteni is vele. ... Vagy úgy gondolod, hogy annak, akinek nincs pénze tüzelő megvásárlására, vígan ki tudja fizetni a villany-, vagy a gázszámlát? Ami, “rezsicsökkentés” közben is Európa legdrágább árúja? Ne felejtsük el: úgy, hogy közben a világpiaci ár meredeken csökkent. Csak ez a hír valahogy Magyarországra nem jutott el.

Szóval az ilyen, szociálisan teljesen érzéketlen civilektől megvonnám a civil jogosultságot, és kitenném a nevük mellé: “Fizetett kormányzati hirdetés”. ... Lévén, az meg sem fordul a fejükben, hogy itt egyedüli megoldás a nap- és földenergia újrahasznosítása volna. De a rászorulóknak pont ezekre a megoldásokra nincs pénzük. Lévén, a rendszer kiépítése és telepítése többe kerül, mint egy családi ház megvásárlása. ...

Mindenesetre nekik is köszönhetően, emberbarát kormányunk úgy döntött, hogy, idézem:

... a hatóságok 75 és 300 ezer forint közötti bírságot szabhatnak ki, ha zárt térben teszik (pl: kályha), szabadtéren pedig 25 és 100 ezer forint között.

Azt, ugye, tudjuk, hogy szabadtéren a hajléktalanok próbálnának melegendi télen?

Ezeket a bírságokat biztosan, farzsebből ki is fogják tudni fizetni. ...

Hangsúlyos: mindezt a szociálisan rászoruló családok számára szabják ki. ...

Ki az idióta? De most tényleg?

Közben azért - mindennek fényében - ne felejtsük el: Ma van az Emberi Jogok Világnapja. 

.. és mint ilyen:

  • nem a következményt kell büntetni, hanem az okot megszüntetni.
  • ha nem kell Paks2, akkor sem fog kelleni, ha a rászorulókat rommá büntetik, annak érdekében, hogy a lakosság minél előbb átálljon az elektromos fűtésre, annak érdekében, hogy alá tudják támasztani azt a fogyasztói szükségletet, ami most egyébként nincs, de igazolná Paks2 miatt az ország eladósítását.
  • Vissza kell állítani az állam felelősségét azért, mert országunkban nem hagyják élni, megélni az embereket. A háború alatt ez, amit a komrány most művel a rászoruló állampolgáraival, háborús bűn volna, emberiség ellen elkövetett cselekményként minősítve. Most békeidő van. Békeidőben hogy hívják ugyanezt a cselekményt? ...

hopihetanc.blog.hu.


 

Kommentek

h i r d e t é s