h i r d e t é s

Szolidaritás Ukrajnáért – minden vélemény számít

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szolidaritás Ukrajnáért – minden vélemény számít

2022. március 28. - 09:05

A háború egy kegyetlen dolog, aminek nincs a helye a civilizált világban. Az Ukrajnát érintő helyzet tragikus, aminek javításáért mi magunk is tehetünk. Számtalan ember fejezte ki együttérzését a közösségi médiás fiókján, ami sokkal többet tehet az ügyért, mint azt egyesek gondolják. A tömegek véleménye formálja ugyanis a nagyobb cégek és állami intézmények döntéseit is.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

A Facebook profilokon feltűnő kék-sárga zászlók és az utcákon megjelenő, ugyanilyen színben pompázó ruházati elemek máris jelentős hatást gyakoroltak nem egy nagyvállalatra. Persze előfordul, hogy vannak olyan cégek, amelyek ténylegesen szolidaritást vállalnak az ukrán emberekkel, ne felejtsük el azonban, hogy ezeknek a vállalatoknak mi vagyunk az elsődleges bevételi forrásaik. Nem csoda tehát, hogy az Ukrajnát ért atrocitások iránt kifejezett együttérzésünk miatt nem egy vállalat bojkottálni kezdte az orosz termékeket, vagy pedig gyűjtést szervezett a menekültek részére. Olyan nagy cégek is bekapcsolódtak az efféle akciókba, mint például az Alza. A kormány döntéseit pedig ugyanígy befolyásolhatja a közvélemény hangulatának képe, különösképpen a közelgő választásokra. Tehát valóban sokat jelenthet, ha nyíltan elutasítjuk a háborút.

A véleménynyilvánítás önmagában nem elég

Bár rengeteget segíthet a háború nyilvános elutasítása, azonban ez még mindig kevés azon menekültek számára, akik otthonaik hátrahagyva mindenük elvesztették. Amiben csak tudunk, segítsünk a bajbajutottakon. Ami két-három plusz konzervet jelent számunkra a nagybevásárlás során, az számukra a vacsorát, vagy épp menekülést az éhhaláltól. Már egészen apró adományokkal is rengeteget segíthetünk bajba jutott embertársainkon. Egy-két felesleges pokróc a szekrény mélyéről vagy bármely apróság jelentőségteljes lehet számunkra. Így ha valóban szívünkön viseljük az ukránok helyzetét, akkor ne csak szavakkal támogassuk őket, de tettekkel is. Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, és remélhetőleg minél hamarabb javulnak majd a kondícióik.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s