h i r d e t é s

Szombat estig további csapadékra kell számítani többfelé is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szombat estig további csapadékra kell számítani többfelé is

2022. október 01. - 05:50

Szombaton napközben átmenetileg kevesebb lesz a csapadék, "cserébe" viszont többfelé megerősödik a szél. A folytatásban is marad a változékony idő.

Az éjszaka érkezett felhő- és csapadékrendszer fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik, miközben szakadozik, illetve veszít erejéből, másutt a szakadozott felhőzet mellett kisüt a nap. Délután nagyobb számban a Dunától keletre alakulhat ki záporeső, (akár heves) zivatar.
A nap második felében északnyugat felől egy hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, és késő délutántól megnövekszik a csapadékhajlam is. A nyugati, délnyugati, majd estétől az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, néhol akár viharos széllökések.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 26 fok között alakul, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Késő este 10 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap már több napsütésben lehet részünk, kisebb eső, zápor helyenként, egy-egy zivatar pedig legfeljebb északkeleten fordulhat elő a megnövekvő felhőzetből. Többfelé erős lesz a nyugati, északnyugati szél. 17 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Egy hullámzó front miatt kettős fronthatás lesz jellemző, a hidegfront előtt délkeleten még 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
Az érzékenyek körében álmatlanság, kimerültség és rosszullét előfordulhat.
Fejfájás, migrén jelentkezhet, a szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenység, nyugtalanság fordulhat elő.
Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.