h i r d e t é s

Szorul a hurok a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetői körül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szorul a hurok a szigetszentmiklósi olajszennyezés elkövetői körül

2021. január 03. - 09:42

A rendőrség szűkítette a kört, közelebb került azokhoz, akik Szigetszentmiklósnál fáradt olajat engedtek a Dunába december elején. 

Az olajszennyezés kármentésén dolgozó szakemberek - Forrás: Facebook/Országos Vízügyi Főigazgatóság

A vízügyi igazgatóság karácsony környékére befejezte a munkát, a területet most őrzik, a nyomozásért felelős rendőr úgy tájékoztatta Nagy Jánost, Szigetszentmiklós polgármesterét, hogy már több mint 10 millió forint a civilek által felajánlott nyomravezetői díj, ehhez jön hozzá az BRFK által felajánlott 2 millió forint.

A károk pénzben kifejezett értékét még nem tudják meghatározni. A cselekményről az derült ki eddig, hogy valakik fáradt olajat öntöttek ki a természetben. Több kamerafelvételt is megtekintenek a nyomozók, valamint számos lakó tudta segíteni a munkájukat.

Még nem tudni, mennyi idő alatt állhat vissza az eredeti természeti állapot. Magától a természet évtizedek alatt regenerálódik, Nagy János szerint emberi beavatkozásra lesz szükség ennek gyorsítására. A közel kétezer négyzetméteres terület nagy része a vízügyi igazgatóságé, kisebb részben Szigetszentmiklós önkormányzatáé. (Infostart)


Kommentelne? Kattintson ide!