h i r d e t é s

Szórványosan nem bír magával az eső, ismét borongós idő érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szórványosan nem bír magával az eső, ismét borongós idő érkezik

2019. november 13. - 06:14

 

Szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás, szórványosan fordul elő eső, zápor. - írja az idojaras.hu.  

Virágzik a mézontófű. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután folytatódik a borult idő. Átmeneti megszakításokkal további eső és záporok fordulhatnak elő. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán is változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek, intenzívebben a nap első felében. Lehet, hogy a fejfájása még estére sem szűnik meg! - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán az erősen változékony időben egész nap kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a dunántúli területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezete. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, számukra is sok pihenés javasolt. Országszerte fejfájást, keleten migrént tapasztalhat, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. Az élénk szél fokozhatja a tüneteket, és ingerlékennyé, nyugtalanná is válhat emiatt.

A csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak: reggel tornáztassa át egy kicsit az érintett területeket. Helyenként párásság is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A csapadékmentes időszakokban a levegőminőség romlását tapasztalhatja.

A közlekedést többfelé nehezíthetik esőtől nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet.

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s