h i r d e t é s

Szövetség: Pénzre van szüksége a kormány által megszorított Kecskemétnek, hogy a város lakosságát meg lehessen védeni a klímaváltozás veszélyeitől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szövetség: Pénzre van szüksége a kormány által megszorított Kecskemétnek, hogy a város lakosságát meg lehessen védeni a klímaváltozás veszélyeitől

2020. augusztus 05. - 20:58

A tegnapi vihar kapcsán szólalt meg a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója. Közleményüket változtatás nélkül közöljük.

fotó: kecsup.hu

A klímaváltozás szélsőségesen érinti Kecskemétet. A természet és az ember korábbi harmonikus kapcsolata mára megbomlott. Kecskemét városvezetésének nemcsak szavak szintjén, hanem tettekben is cselekednie kell.

A szélsőséges időjárási jelenségek – tavasszal a szárazság, nyáron pedig a monszun szerű esőzések – veszélyeztetik az élővilágot, a mezőgazdasági terméshozamokat, lakókörnyezetünket, építményeinket, de a lakosság egészségi állapotát és életminőségét egyaránt.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció arra kéri a város közgyűlését, hogy a Fidesz-KDNP-és városvezetés által felvett 6,5 milliárd forint fejlesztési hitelben meghatározott beruházásoknál kiemelten vegyék figyelembe a környezetvédelmi szempontokat.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció továbbá felhívja minden döntéshozó figyelmét Kecskemét város Környezetvédelmi Programjának fokozott végrehajtására, ezen belül is az esővíz gyűjtésének és elvezetésének kiemelt fontosságára. Mindez benne van a város elfogadott cselekvési tervében is. Pénzt kell szerezni a kormánytól, vagy közvetlen uniós támogatásra kell pályázni.

A klímaváltozás közös teher, amiben helyben, együtt kell tudnunk működni. Fontosnak tartjuk a lakosság folyamatos tájékoztatását és a tudatos cselekvési formák népszerűsítését is, amikkel a közvetlen katasztrófa helyzetek kialakulása bizonyos szintig mérsékelhető.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója a közös felelősségvállalás jegyében a város költségvetésének módosítását kezdeményezi, mert a Fidesz-kormány által anyagilag megszorított városunk polgárait meg kell tudnunk védeni a klímaváltozás veszélyeitől.

Lejer Zoltán frakcióvezető

fotó: kecsup.hu