h i r d e t é s

Sztrájk nélkül érte el célját a szakszervezet a veszprémi Continentálnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sztrájk nélkül érte el célját a szakszervezet a veszprémi Continentálnál

2019. március 16. - 05:57

 

A szakszervezetek a bértárgyalásokon elérték a kitűzött céljukat a Continental AG veszprémi gyárában, megállapodott a sztrájkbizottság a vállalat vezetésével – értesült a Narancs.hu.

Öt nap után született megegyezés - Fotó: garantajto.hu / magyarnarancs.hu

Erről Somogyi Tiborné, a Continental Automotive Hungary Kft.-nél működő Kábelgyártó Vasas Alapszervezetének titkára tájékoztatta portálunkat. Somogyiné a sztrájkbizottság tagjaként részt vett a március 11-én, hétfőn kezdődött, és négy napon át, csütörtökig tartó tárgyaláson.

A megállapodás eredményét hat pontban foglalták össze, négyet ezek közül teljesen lezártak, de két pontban néhány részletkérdésről további egyeztetéseket folytatnak, amelyeket rövid határidőn belül le kell zárniuk. A helyi szakszervezet kitűzött célja volt, hogy megszüntessék a bérbesorolási kategóriák tervezett átalakítása miatt várhatóan kialakuló rossz helyzetet, azaz ne legyenek olyan dolgozók, akik az átlagosnál jóval alacsonyabb összegű béremelésben részesüljenek.

Megfelelő bérszínvonal

Somogyiné megerősítette, ezt elérték, azaz a Continental veszprémi gyárában a dolgozók bérszínvonala meg fog felelni a magyar autóipari beszállító cégek átlagának. Emellett a bérezésnél a lojalitást is figyelembe fogják venni.

A szakszervezeti titkár kitért arra is, az eredmény eléréséhez komoly segítséget kaptak a Vasas Szakszervezeti Szövetségtől. Visszajelzések szerint a megállapodással a dolgozók elégedettek, a sztrájkbizottság befejezte működését, azaz a Continental Automotive Hungary Kft.-nél már nem áll fenn sztrájkhelyzet. (magyarnarancs.hu)


 

h i r d e t é s