h i r d e t é s

Szürke, fényszegény napunk lesz és még eshet is

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szürke, fényszegény napunk lesz és még eshet is

2019. november 02. - 06:10

 

A hosszú hétvégén esővel és erős széllel egyre melegebb légtömegek érkeznek, két nap alatt hirtelen 10 fokot melegszik a levegő! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon kisebb eső is előfordulhat. 

Délután általában erősen felhős, borult lesz az ég, gyenge eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, nyugaton megerősödik a déli szél, 12, 18 fok közötti legmagasabb hőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon helyenként felszakadhat a felhőzet és némi időre a nap is kisüt, de országszerte gyakran lesz erősen felhős, borult az ég. Elszórtan alakulnak ki záporok.  Délután változékony időre van kilátás. Gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulnak. Elszórt záporokra kell készülni. Erős lesz a déli szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár, az összetett humánmeteorológiai helyzet  azonban akkor is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. - írja a meteoklinika.hu

Már reggel nehezen ébredhet, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Mindehhez ingerlékenység, nyugtalanság is társulhat, különösen akkor, ha az ország nyugati részén él. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg. Ha fejfájós, akkor szintén számíthat a kellemetlen tünet fokozódására, ezért ezen a napon fogyasszon a megszokottnál több folyadékot. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát! 

A szürke, fényszegény napon nagy valószínűséggel lehangoltságot, fásultságot is tapasztal: ez esetben  próbálj a ki a színterápiát: a napos, vidám színekkel, mint például a citrom- és narancssárgával kedvező irányba alakíthatja hangulatát. Elég egy színes ruhadarab, vidám kiegészítő, ami feldobja egy kicsit a szürke hétvégét.

A légszennyezettség alacsony, a következő napokban sem várható a levegőminőség romlása.

A közlekedés során csapadéktól nedves útszakaszokra számítson, ezek területén pedig növekszik a féktáv. A vízátfolyások szintén veszélyesek lehetnek, a sebesség mérséklése, valamint nagyobb követési távolság tartása javasolt ezeken a tájakon. Többfelé erős oldalszél is rontja a közlekedési feltételeket, illetve sok lesz a türelmetlen, emellett figyelmetlen sofőr - fokozott óvatossággal közlekedjen az utakon!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s