h i r d e t é s

Szürke idő kisebb esővel, ami ónos is lehet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szürke idő kisebb esővel, ami ónos is lehet

2020. január 26. - 06:06

 

A vasárnap némi esőt hoz, északon ónosat - írja az Időjárás.hu

Fotó: Dániel Mária Magdolna

Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Helyenként kisebb eső előfordulhat.

Délután folytatódik a borongós, fényszegény idő. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként kisebb eső kialakulhat. Északon ónos eső is lehet! Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 10 fok között alakul, délen lesz a melegebb. 

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő. Keleten még lehet gyenge eső, máshol számottevő csapadék nem várható. Délután nyugat felől elkezd vékonyodni a felhőzet. Csapadék nem várható. A déli szél mérsékelt lesz. 3, 8 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap országszerte kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a fejfájás pedig a frontérzékenyeken kívül másoknál is gyakori panasz lehet. A szívbetegek állapota szintén romolhat. - írja a meteoklinika.hu

Már reggel nehezen ébredhet, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Napközben fogyasszon a szokásosnál több folyadékot, a teákat pedig ízesítse cukor helyett mézzel. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg. A fertőzések elkerülése érdekében pedig mosson kezet gyakran és alaposan!

Ha fejfájós, akkor szintén számíthat a kellemetlen tünet fokozódására. Amennyiben hajlamos a vérnyomás-ingadozásra, akkor ebben az időszakban napi egy csésze galagonya tea is ajánlott. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát!

A szürke, fényszegény napon nagy valószínűséggel lehangoltságot, fásultságot is tapasztal: ez esetben  próbálj a ki a színterápiát: a napos, vidám színekkel, mint például a citrom- és narancssárgával kedvező irányba alakíthatja hangulatát. Elég egy színes ruhadarab, vidám kiegészítő, ami feldobja egy kicsit a szürke hétvégét.

A légszennyezettség közepes.

A közlekedés során csapadéktól nedves útszakaszokra számítson, ezek területén pedig növekszik a féktáv. A vízátfolyások szintén veszélyesek lehetnek, a sebesség mérséklése, valamint nagyobb követési távolság tartása javasolt ezeken a tájakon. Sok lesz a türelmetlen, emellett figyelmetlen sofőr - fokozott óvatossággal közlekedjen az utakon!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s