h i r d e t é s


Támogatás helyett hintáztatás jár az esztergomi sporttehetségnek

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Támogatás helyett hintáztatás jár az esztergomi sporttehetségnek

2017. október 18. - 15:42

 

Mindig elgondolkozom azon, hogy Esztergomnak valóban fontosak a tehetségek vagy csak azért hallani ezt sokszor, mert jól hangzik.

Forrás: mindenrolentehetek.blogspot.hu

Kovács Géza a blogján számolt be arról a szomorú esetről, amely megint arról szól, hogyan "bánik el" Esztergom vezetése egy városi tehetséggel.  Úton-útfélen arról hallani, hogy "Esztergom az esztergomiaké", nyomjuk ezerrel a büszkeséget. Erre remekül rákontráz az Esztergom újság, hiszen büdös lapjain minden esztergomi arcába tolja a sikert.

A történetben nem az a lényeg, hogy ki a felelős, mert nyilván "Kovács Géza blogja" és most már a CIVILHETES is, mert írunk róla, hanem az, hogy hogyan lehet ennyire bénán, focis hasonlattal élve "kispályásan" kezelni egy olyan esztergomi sporttehetség ügyét, aki sportsikerei révén öregbíthetné "Szent István városa" hírnevét.

Kőrősi Laura 15 éves és az önkormányzat bénázásának következtében utoljára indul esztergomi színekben a jövő héten, a Bukarestben megrendezésre kerülő Ju Jitsu Európa Bajnokságon.

Miért alakult ez így?

Édesanyja egyedül neveli Laurát és öccsét, az EB-n való indulás 150ezer forintos költségét előteremtette, de úgy érzem teljes joggal fordult Esztergom Városa Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottságához támogatásért. Amúgy is tele van a városi média azzal, hogy mennyire támogatja Esztergom a sportot.
Személyesen jártak Romanek Etelka polgármester asszonynál, aki meg is ígérte a segítséget és közbejárást az ügyben. Ezzel egy időben ki is adta az illetékeseknek, hogy intézkedjenek az ügyben. Sok-sok papír kitöltése és különböző igazolások beszerzése után átigazolták Laurát egy másik helyre, mondván, csak így mehet a támogatás. A bürokrácia mellett nem kevés feltételt is sikerült az ígért  támogatás elé gördíteni. Az előző két mondat egy négy hónapos ügyintézés rövid összefoglalója.

Azután 2017. október 16-án megszületett a döntés, amely szerint, különböző jogszabályokra hivatkozva mégsem tudják támogatni.

Laura olyan sportoló, aki mindeközben sikeresen kvalifikálta magát a jövő évi világkupára is.
És ami a büszke esztergomiaknak a legfájóbb lehet, Dorog kapva-kapott a lányért és a szomszédos városban - érdekes módon - semmilyen jogszabályt nem találtak arra vonatkozóan, ami tiltaná a tehetséges sportolólány támogatását. Ergo Laura a jövő évi világkupán már dorogi színekben versenyezhet.

Laura korábbi sportsikereiről és eredményeiről itt olvashat >>

Az már biztos csak szerencsétlen véletlen, hogy éppen a mai napon jelent meg a Városháza "Jó tanuló, jó sportoló" pályázata, amelyben Esztergom Város Önkormányzata idén is díjazza a tanulmányaikban és a sportban kiemelkedő eredményt elérő diákokat.

UPDATE (2017. október 18. 20:07)

Szerkesztőségünk levelet kapott Laura nagymamájától, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Az esztergomi tehetséges sportolólány kálváriájához szeretnék néhány le nem irt információt tudatni Önökkel.

Laura az unokám, akinek aversenyre való felkészülés során azzal a lelkiterrorral is meg kell küzdenie, melyet az iskola igazgatója folymatos fenyegetései által kap. Az iskola nem engedte el a versenyre érthetetlen okok miatt és az anyukáját még hivatalos levélben is értesitették, hogyha hiányzik a Laura, akkor elér bizonyos óraszámot és évet kell ismételnie -jó tanuló- .és nem hajlandók sem a szövetség kikérőjét, sem orvosi igazolást elfogadni. Nos Laura elmegy a versenyre, de valószinüleg az iskolából is a verseny után. Már keressük azt az iskolát, ahol értékelik a tehetséget és nem bűntetik.Nos ennyit szerettem volna elmondani, mert igy teljes a történet. Erről az egészről József Attila jut eszembe és a szegedi egyetem rektora. Laura győzni fog Bukarestben, mert harcos nem csak a sportban, hanem lelkiekben is. Büszke és boldog vagyok, hogy a nagymamája lehetek. Köszönöm a támogatásokat és kérem a további támogatásukat a sajtó erejét felhasználva!

Major Andrásné

Azok, akik az EB-n Kőrösi Laurát (ESZTERGOM) szeretnék magán felajánlással támogatni, megtehetik a 11773401-11482312 (Major Andrásné, Laura nagymamája) számla számán.h i r d e t é s

betöltés...

;