h i r d e t é s

Tanítványával folytatott viszonya miatt mondhatott le a kereszténydemokrata körmendi alpolgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tanítványával folytatott viszonya miatt mondhatott le a kereszténydemokrata körmendi alpolgármester

2017. február 08. - 06:35

 

Az 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott tanítványával, egy most 16 éves lánnyal.

Szabó Ferenc - Fotó: youtube.com / Nyugat.hu

A kapcsolat az általános iskolában kezdődött.

A nyugat.hu internetes portál szerint tanítványával folytatott viszonya miatt kellett lemondania Szabó Ferenc, Körmend kereszténydemokrata alpolgármesterének, aki ellen a 16 éves lány szülei feljelentést tettek a rendőrségen. Az MTI megkeresésére kedden a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a feljelentés tényét.

Kazmar Enikő a feljelentés tárgyáról nem kívánt nyilatkozni, de azt közölte, hogy feljelentéskiegészítést rendeltek el az ügyben.

A nyugat.hu „a szerkesztőséghez eljuttatott információkra” hivatkozva azt írta, hogy a kereszténydemokrata politikust lemondásra szólították fel, mert egy most 16 éves diáklánnyal folytatott évek óta viszonyt, aki korábban az általános iskolában tanítványa volt.

„Állítólag 2016 karácsonya előtt derült ki, hogy a most 56 éves politikus hosszú ideje viszonyt folytatott egy most 16 éves lánnyal. (…) A körmendiek szerint a viszony még az általános iskolában kezdődött, amikor a lány még gyermekkorú volt (…) Többen is megerősítették, hogy a lány Szabó Ferenc tanítványa volt a körmendi általános iskolában” – írták.

Az MTI tudósítója megpróbálta elérni Szabó Ferencet, de nem sikerült. A politikus hétfőn azzal indokolta lemondását, hogy magánéletében történtek változások, valamint egyéb jellegű feladatai szaporodtak meg annyira, hogy nem tudja ellátni feladatát.

Hozzátette: körzete egyéni képviselőjeként tovább kíván dolgozni a körmendi önkormányzati testületben. Megerősítette, hogy január 27-én lemondott a KDNP körmendi elnökségében viselt tisztségéről is.

A KDNP határolódjon el Szabó Ferenctől és kérjen bocsánatot a körmendiektől!

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint kevesebb undorító dolog van, mint amikor egy jóval idősebb férfi kikezd egy nála jóval fiatalabb, szinte gyermekkorú lánnyal és hatalmi helyzetből kihasználja. Egyszerűen gyomorforgató, hogy ilyen Magyarországon megtörténhet.

Felháborító, hogy ez az ember Körmend város kereszténydemokrata alpolgármestere lehetett. Egy olyan párt helyi erős embere, aki nap, mint nap hirdeti a család és a gyermekek fontosságát.

Felszólítjuk a KDNP-t, hogy határolódjon el Szabó Ferenctől és kérjen bocsánatot a körmendiektől, hogy egy ilyen embert rászabadított a városra!

Torzsa Sándor, elnök

gepnarancs.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s