h i r d e t é s

TAO-pénzeső után újabb sportcentrumok bújnak ki a földből Mezőkövesden

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

TAO-pénzeső után újabb sportcentrumok bújnak ki a földből Mezőkövesden

2019. július 26. - 11:07

 

A stadionfelújítást magában kevésnek érezhették, még két sportcentrumot építenek Tállai András városában. - írja a nepszava.hu.

Focival kapcsolatos beruházásból sosem lehet elég – ezt vallják Mezőkövesden is: mint az Index megtudta, régi futballstadionjuk 800 milliós felújítása csak kedvet adott a további építkezéshez, hiszen máris új csarnokok építésén gondolkodnak Tállai András belügyi államtitkár (korábbi NAV-elnök és klubtulajdonos) városában.

A mezőkövesdi híreket követő Mezőkövesd képekben nevű oldal fényképe szerint szerkezetileg már kész a legújabb sportcsarnok, amit ezúttal TAO-pénzből építenek a városban. A Mezőkövesd Zsóry hivatalos honlapján viszont azt írják, hogy nem is egy, hanem két csarnok épülhet: utánpótlás és felnőtt sportcentrum épül két nagyméretű, kivilágított füves játéktérrel. Készül egy fedett, nagyméretű műfüves játéktér, valamint egy kézilabdapálya-méretű csarnok is. Lesznek edzőtáborozásra alkalmas szálláshelyek is.

A mezőkövesdi professzionális sport infrastruktúra tehát az utóbbi öt évben folyamatosan fejlődik. A lap szeretett volna bővebben tájékozódni az építkezésről és a csarnok átadásáról de a Mezőkövesd Zsórynak elküldött kérdések sorsáról csak annyit tudtak meg, hogy azokat eljuttatták az illetékesekhez – válasz egy hete nem érkezett.

A klub már a  2017-es TAO-igénylésében  említi a csarnokot (bár a hírportál ezt nem pontosítja, valószínűleg a szerkezetkész épületre gondoltak – a szerk.). A jóváhagyott sportfejlesztési program szerint azt az idén június 30-án át is kellett volna adni. Ebben a programban írnak összegekről is, szerepel mint elő- és utófinanszírozott ingatlan, az előbbiből 288 millió forintra igényeltek TAO-t, 123,5 millió forintos önrész mellett (összesen 411 millió forint), az utófinanszírozáshoz 425,5 milliót TAO-ból, 182 milliós önrészből tennék ki (összesen 607 millió forint).

Mezőkövesd képviselő-testülete ehhez képest csak tavaly nyár elején  döntött  (105/2018) arról, hogy a város területéből a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. részére 6600 négyzetméteres területet ad át 15 évre négyzetméterenként havi két forintért, tehát havonta összesen 13200 forintért, és hozzájárultak egy 70*40-es fedett edzőcsarnok építéséhez. A helyrajzi szám alapján ez a Bazsarózsa utcában lévő camping, amit – kihasználatlanságra hivatkozva – teljesen megszüntettek, írja a lap. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s