h i r d e t é s

Tarlós nem indul, ha nem lesz közvetlen választás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tarlós nem indul, ha nem lesz közvetlen választás

2018. május 10. - 20:06

 

A Fidesz ettől teheti függővé, hozzányúljon-e a fővárosi önkormányzati rendszerhez. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Csak akkor indul a 2019-es választáson Tarlós István, ha akkor is közvetlenül választhatják meg a főpolgármestert a budapestiek – jelentette ki a városvezető. Tarlós közölte, ő úgy tudja, megmarad a közvetlen főpolgármester-választás, de jelenleg még egyeztet a kérdésben.

"Pár hét múlva okosabbak leszünk" – tette hozzá. Mint arról írtunk, úgy hírlik, hogy Orbán Tarlóst szeretné látni a poszton, és ellenzéki berkekben azt feltételezik, Tarlós indulásától teszi függővé a Fidesz, hogy a kétharmad birtokában hozzányúljon-e a fővárosi önkormányzati rendszerhez.

Tarlós István csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült az is: a főváros és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége aláírta a hármas metró akadálymentesítéséről szóló megállapodást. E szerint a húsz állomásból 18-at teljesen akadálymentesítenek. Az állomások többségét hagyományos lifttel közelíthetik majd meg a mozgáskorlátozottak. Öt állomásnál a Sikló működési módjára emlékeztető, úgynevezett ferdepályás lift üzemel majd. Az Ecseri útnál és a Pöttyös utcánál átmeneti korlátlifteket helyeznek üzembe, itt a végleges megoldás 2023-ban készül el. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s