h i r d e t é s

Tartós vendég lesz a kánikula: közelítjük a 40 fokot!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tartós vendég lesz a kánikula: közelítjük a 40 fokot!

2022. június 28. - 05:02

A következő napokban tovább erősödik a melegedés, de helyenként zivatar kialakulása sem zárható ki. Az éjszakák egyre kevésbé hoznak felfrissülést.

Kedden a sok napsütés mellett a Dunántúlon lehet több a gomolyfelhő, eleinte a Bakonyban és az Északi-középhegységben alakulhat ki elvétve egy-egy zápor, majd a késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati felén alakulhatnak ki zápor, zivatar. A zivatarokat erős vagy viharos lökések kísérhetik, emellett a Dunántúl nyugati részén élénkül meg az északkeleti szél.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32 és 37 fok között valószínű. Késő estére 20és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden nem lesz időjárási front a térségünkben, de a hőség egyre többek szervezetét megviselheti.

Fáradékonyság, dekoncentráltság, fejfájás, migrén jelentkezhet, valamint légszomj, rosszullét is előfordulhat.

A nagy meleg különösen az idősek, a krónikus betegek és a keringési panaszokkal élők számára lehet megterhelő.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős, néhol extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s