h i r d e t é s

Tavasziasan enyhe idővel köszönt be a február, de azért néhol erős szél hallat magáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tavasziasan enyhe idővel köszönt be a február, de azért néhol erős szél hallat magáról

2019. február 01. - 06:04

 

A következő napokon változékony időben lesz részünk. Több hullámban csapadék is jön, de a hőmérséklet akár a 12, 15 fokot is elérheti! - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Pénteken délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, helyenként hószállingózás kialakulhat. Délután általában erősen felhős lesz az ég, de időnként ez a felhőzet elvékonyodhat. Nagy csapadék nem lesz, legfeljebb hószállingózás fordulhat elő. Erős lesz a délkeleti szél. Kora délután 2, 7 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken is megterhelő lesz a humánmeteorológiai helyzet: sokaknál alvásproblémák léphetnek fel, és az erős szél miatt a hőérzet is alacsony lesz. - írja a meteoklinika.hu

Pénteken az előző napokhoz hasonlóan folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. Alvászavarok esetén javasolt a nyugodt alvást elősegítő megoldásokat alkalmazni, hiszen a pihenés hiánya, a napközben tapasztalható fáradtság veszélyeket is rejthet. Lefekvés előtt már kerülje a megterhelő fizikai és szellemi tevékenységeket, próbáljon nyugodt légkört teremteni maga körül.

A többfelé erős szél is okozhat panaszokat, amennyiben erre érzékeny, akkor elsősorban ingerlékenységet és idegességet tapasztalhat. A gyerekek agresszívebbeké válhatnak, kezelhetetlenebbek, nyugtalanabbak lehetnek. Az erős légmozgás a hőérzetét is jelentősen csökkenti, ez ellen vastag, szélálló ruhadarabokkal védekezzen.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. 

A megterhelő időszak miatt immunrendszere is nagy igénybevételnek van kitéve, fontos a folyamatos immunerősítés. Az alma még mindig frissen kapható, sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, javasolt naponta fogyasztania belőle egy-két darabot - a piros, sötétebb színű fajták a legjobbak. A fertőzések elkerülése céljából gyakran mosson kezet, a szokásosnál is jobban ügyeljen a higiéniára.

A közlekedés megnövekedett féktáv miatt vezessen lassabban, óvatosabban, kerülje a hirtelen fékezést és irányváltoztatást! Megnyúlt reflexidővel számoljon, csökken a koncentrálóképesség. Sokfelé erős oldalszél rontja a menetstabilitást, fokozott körürültekintés javasolt!

Vezető tünetetek a mai napon: fáradtság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s