h i r d e t é s

Távellenőrzést tartott a finn nukleáris biztonsági hatóság a Hanhikivi-1 projekt orosz fővállalkozójánál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Távellenőrzést tartott a finn nukleáris biztonsági hatóság a Hanhikivi-1 projekt orosz fővállalkozójánál

2020. április 29. - 16:57

 

A koronavírus-járvány miatt távösszeköttetésben háromnapos egyeztetést tartott a STUK finn nukleáris biztonsági hatóság a Hanhikivi-1 Atomerőmű építési projekt orosz fővállalkozójával, a RAOS Project Oy céggel.

Forrás: www.fennovoima.fi

A háromnapos Skype-konferencián a RAOS több mint 30 szakembere vett részt, akik a mérnöki-tervezői részleg, a projekt követelményrendszerével, valamint a minőségbiztosítással, az engedélyeztetéssel, illetve a projektmenedzsmenttel foglalkozó részlegek képviseletében válaszoltak a finn hatóság képviselőinek kérdéseire.

Az ellenőrzés során a STUK által támasztott követelményeket tartalmazó öt témakör közül hármat sikerült lezárni. A maradék két témakörben a RAOS Project Oy folytatja az egyeztetést. A megbeszélés során a finn hatóság a projektirányítás terén új fejezetet nyitott és közölte, hogy a fővállalkozónak meg kell kezdenie a projekt következő fázisára, az építési szakaszra vonatkozó projektirányítási követelmények kidolgozását.

A finn nukleáris biztonsági hatóság a Hanhikivi-1 Atomerőmű építési projekt teljes tartama alatt folyamatosan értékeli a projekt szervezését mind a tervezési, az építési-szerelési munkálatok, mind pedig az üzembe helyezés szakaszában.

A finn nukleáris biztonsági hatóság a Hanhikivi-1 projekt következő ellenőrzését 2020. negyedik negyedévében tartja majd meg.


 

h i r d e t é s