h i r d e t é s

Terítéken a brüsszeli milliárdok: a zöld főfogást ezúttal az egyik legszegényebb megye kapja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Terítéken a brüsszeli milliárdok: a zöld főfogást ezúttal az egyik legszegényebb megye kapja

2017. május 22. - 15:59

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe 118,9 milliárd forint uniós forrás érkezik a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban - mondta Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára hétfőn Nyíregyházán. - írja a portfolio.hu.

Forrás: pixabay.com

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, ebből a 118,9 milliárdos forrásból a megyeszékhelyen kívüli megyei települések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 89,3 milliárdot, Nyíregyháza pedig 29,6 milliárd forintot használhatnak fel.

A megyei TOP források mintegy harmadára, 34,6 milliárd forintra már nyerteseket is hirdettek.

A támogatási szerződéseket június közepéig köti meg az NGM a pályázó önkormányzatokkal és szervezetekkel, akik ezután kaphatják meg a támogatási előlegeket.

Közölte, a második körös felhívásra már beadhatók a pályázatok, ezen az első körben nem nyertes pályázók ismét elindulhatnak.

A tervek szerint ez a pályázati kör a nyár végéig lezárulhat, a döntések és a kifizetések még ebben az évben megvalósulhatnak. Év végéig a kétharmados készültséget el kell érniük a nyertes projekteknek

- mondta.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP) megyei közgyűlési elnök elmondta, hogy a következő körös pályázatokat, illetve pályázati csomagokat a megyei közgyűlés júniusi ülésén fogja véleményezni, a tervek szerint az ülésen mintegy ötven pályázat eredményhirdetése várható.

Nógrád megye után Szabolcs- Szatmár- Bereg megye az egy főre jutó GDP alapján a második legszegényebb megye.

Múlt héten Rákossy Balázs, NGM államtitkára bejelentette, hogy a TOP keretében megvalósuló beruházások egyes részelemeinek engedélyeztetése kiemelt eljárási rendben történik a kormányhivatalok bevonásával, melyről korábbi cikkünkben számoltunk be.

portfolio.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s