h i r d e t é s

Térségi Tanévnyitó Konferencia Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Térségi Tanévnyitó Konferencia Esztergomban

2019. szeptember 13. - 13:58

 

Immáron hatodik alkalommal került megrendezésre 2019.09.11.-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében a nagy érdeklődésre számot tartó Térségi tanévnyitó konferencia a Iohanneum épületében Esztergomban.

Dr. Szilágyi Csaba rektori főtanácsadó úr köszöntötte a szép számban megjelent érdeklődő pedagógusokat, intézményvezetőket.

A szakmai előadások sorát Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke nyitotta meg, aki ismertette a 2019/20-as tanév fontosabb mérföldköveit, életbe lépő jogszabályi változásokat. Majd a Pedagógiai Oktatási Központ által nyújtott lehetőségekről, eddig megvalósult eredményeiről hallhatott előadást a megjelentek Némethné Fülöp Teréziától, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől. 

Ezt követően a tanácskozás szekcióban Magócs Éva, igazgató asszony MIÉRT? ÖNÉRT!

Intézményértékelés a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban címmel tartott hasznos gyakorlati tanácsokkal fűszerezett előadást a pedagógusoknak.

Az óvodai szekcióban Dr. Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal munkatársa, a Kisgyermekkori nevelés támogatása kiemelt európai uniós projekt témavezetője beszélt. Az új NAT tervezet óvodapedagógiai aspektusairól.

A tanévnyitó konferencia remélhetőleg nagyban hozzájárult a résztvevő pedagógusok tájékozottságához az induló tanév teendőit és nevelési gyakorlatát illetően.

 


 

h i r d e t é s