h i r d e t é s

Tiltakozó aláírásokat címeztek Hernádi Ádám polgásmeternek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tiltakozó aláírásokat címeztek Hernádi Ádám polgásmeternek

2021. május 17. - 13:09

 

Az előző képviselő azzal érvelt a műfüves pálya építésekor, hogy az majd az itt élőknek hogy válik előnyére és általa mennyivel jobb hely lesz a lakótelep. Mostanra több mint száz tiltakozó aláírást adtak le a Schweidel József utcában élők a polgármesteri hivatalban.

De veszélyhelyzet van, így az esztergomi önkormányzat első embere jelenleg a portás. Így a helyiek 132 aláírását tartalmazó lakossági petíció, a címzett Hernádi Ádám polgárester úr helyett a t. hivatal iktatójába került.

Érdemes megjegyezni, hogy az aláírások kivétel nélkül azokból a lépcsőházakból vannak, amelyek közvetlen kapcsolatban vannak a Szerencsés Gergely által megálmodott műfüves focipályával.

Az itt élők sérelmezik azt is, hogy elmondásuk szerint az ő beleegyezésük nélkül történt a pálya megvalósítása.

 


Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-testület!

A Budai Nagy Antal és a Schweidel József lakótelepen lévő műfüves focipálya mellett közvetlenül élők nevében fordulunk Önökhöz. Kérjük, a meg nem kérdezésünk nélkül létesített pállya azonnali áthelyezését!

Indoklásunk: A pályának nincs gazdája, így a rendeltetésszerű időkorlátok nincsenek betartva, a nyitva tartási matricát rendszeresen letépik, ezért a nyári időszakban akár 22 óra után sincs esélyünk a pihenésre. A hangoskodás, káromkodás, palánk döngetés, kihangosított zenehallgatás, garázdaság megkeseríti a mindennapi életünket.

A környék előregedőben van, akik aktívak és több műszakban dolgoznak, napközben is szeretnének pihenni. A csendháborítás folyamatos, az itt élők türelme kezd elfogyni. A veszélyhelyzetben is a lezárt pálya lakatát leverték, a hálót elvágták vagy alatta átbújva jutottak be. Az esztergomi rendőrség sem ekkor, illetve több csendháborítás és rendzavarás bejelentése esetén sem tett semmit!

Az Esztergomi Önkormányzathoz 2019. 06. 05-én érkezett be Baksa Mónika által indított petíció, amely az itt élők aláírásával volt támogatva. A Képviselő-testület 2019. 06. 20-án tartott ülésén tárgyalta, azonban nem született olyan döntés, amely a problémára megoldást hozott volna.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az MLSZ-szel tizenöt éves fenntartási kötelezettsége van a városnak. Azóta a helyzet rosszabbra fordult, ezért ismét kérjük az azonnali határozott intézkedést!

Kérjük a pálya azonnali lezárását, addig amíg megszületik a döntés a pálya áthelyezéséről! A mellékelt aláírásokkal támasztjuk alá a követelésünket.

Tisztelettel:

A műfüves focipálya mellett közvetlenül élők


 

Kommentek

h i r d e t é s