h i r d e t é s

Tim Gábor 2019-ben is a Rallye2-ben Opellel versenyez

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tim Gábor 2019-ben is a Rallye2-ben Opellel versenyez

2019. március 22. - 07:28

 

Tim Gábor 2018-ban teljes ralis szezont futott a Rallye2-ben. A kezdeti sikerek és az abszolút győzelem Miskolc Rallye-n bizakodásra adtak okot, ám több műszaki hiba hátráltatta a vanyarci pilótát, három versenyen is kiesett. Az első Rallye2 szezonját az abszolút 5. helyen zárta, a kategóriája harmadik helyén.

A tavalyi évet Tim egy másik autóval zárta, de a JG2-Racing lehetőséget adott a pilótának, hogy a Peugeot Kupás 208 R2-vel is kipróbálja magát. Előbb a Mikulás Rallye-n szerzett kategória harmadik helyet, majd a Szilveszter Rallye-n megnyerte a kategória értékelést. Sokáig tűnt úgy, hogy idén már feljebb léphet a Peugeot kupába, de végül az anyagiak döntöttek. Idén minden marad a régiben, Timár Tamás navigálásával a Rallye2 bajnoki címét célozzák meg a csapat által felkészített Opel Adam R2-vel.


Tim Gábor és Tímár Tamás

“Nagyon döcögős volt a tavalyi évünk. Első versenyünkön dobogóra álltunk, majd Miskolcon nyertünk. Azonban hiába volt a lendület, sorra estünk ki. Nem is az eredménytelenség volt a baj, hanem hogy nem mentünk eleget. A tavalyi év volt az első Rallye2-es szezonom és itt nagyon sokat számít a tapasztalat. Az év végi Peugeot-zást nagyon szerettem, reméltem, hogy idén feljebb tudunk lépni, főként, hogy láttam milyen szépen duzzad az a bajnokság. De be kell látni, hogy a csapatnak ez túl nagy beruházás lett volna. Így sem panaszkodhatom, hisz az Opel is egy fantasztikus autó. Tehát minden marad a régiben, Tomi navigál, én pedig remélem, hogy idén a bajnoki címért fogunk harcolni” - nyilatkozta Tim Gábor.


Tímár Tamás és Tim Gábor

A páros már jövő héten megkezdi a szezont, hisz elindul a Magyar Országos Rallye Bajnokság és persze a Rallye2 is. Az első helyszín Eger. A Rallye2 első versenyére 72 induló nevezett, ami jelentősen több, mint tavaly.

A Rallye2 idei versenynaptára:

  1. Eger Rallye Március 29-31.
  2. Miskolc Rallye Április 26-28.
  3. Iseum Rallye Május 17-19.
  4. Székesfehérvár Rallye Június 7-9.
  5. Veszprém Rallye Július 5-7.
  6. Baranya Kupa Augusztus 1-3.
  7. Salgó Rallye Augusztus 23-25.
  8. Mecsek Rallye Október 11-13.

 

h i r d e t é s