h i r d e t é s

Tisztelt ellenzék, Orbán ismeri Brüsszel logikáját, Önök meg végezzék el itthon a munkát!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Tisztelt ellenzék, Orbán ismeri Brüsszel logikáját, Önök meg végezzék el itthon a munkát!

2020. december 10. - 08:50

 

Az Unió nem a demokraták szövetsége, hanem a kapitalistáké!

Ők tökéletesen tisztában vannak a tőke érdekével, az pedig egyetlen szóval kifejezhető, PROFIT. 

Mivel az írás nem közgazdasági okokat akar boncolgatni, ezért rátérnék az általam lényegesnek godoltakra. 

Mielőtt bárki azt gondolja, hogy Angela Merkel megcsalta a demokráciát a magyar-lengyel vétóval kapcsolatban, sajnos ki kell ábrándítanom, őt nem azért juttatták oda, hogy őrködjön a demokrácia felett, hanem azért, hogy a tőkének a legkellemesebb körülményeket teremtse meg.

 Ne keresse itt senki sem jobbról, sem balról Sorost, mert ebben a műfajban nem ő a soros, hanem a Mercedes, BMW, Volkswagen, Siemens, BASF, Deutsche Telekom, és a sor folytatható az utolsó falusi kisvállalkozóig. Az ő országában nem azért van demokrácia, mert az emberek demokratábbak, mint itthon, hanem azért, mert ez az érdekük, ez az a környezet, amelyben megteremthető az a konszenzus, ami a legtöbb profitot hozza, a legmagasabb a foglalkoztatottság, és a legbiztosabban fizetik a legtöbb adót. Németországban és a szocializmus által nem érintett országokban, a családi vagyonok már néhányszáz éve elkészültek, vigyáznak is rá. A mi országainktól azt várják, hogy az ő tőkéjüknek teremtsük meg a legjobb feltételeket, aki ezt megteszi, -azt nem szeretik, vagy barátkoznak vele, vagy fölnéznek rá, ilyen dolgok nincsenek ebben a világban-, annak ameddig megteszi, nem engedik el a kezét. 

Orbán kezét sem fogják addig elengedni, amíg nem jön egy olyan magyarok által létrehozott és működő alternatíva, amelyik ugyanezt megígéri és meg is teszi nekik.

Kedves Ellenzékiek!

Ideje lenne már azzal foglalkozni, ami itthon történik és nem, mint egy bepisilt óvodás az óvó néni dadusához rohangálni, mert Merkelhez nem érnek el. Hagyjuk már, az ilyen szövegeket, hogy az Unió nem engedi, kiáll, nem bocsájt meg, satöbbi dumát, mert teljes mértékben értelmetlen. Az ember ránéz a számokra akkor a teljes magyar delegáció az EU Parlamentben egy halvány libafos méretet elér, de így széjjel szakadva még a légypiszokét sem.

Magyarország GDP je nagyjából megegyezik Berlin teljesítményével! Amikor Orbán Merkelhez megy, akkor egy Berlin méretű város polgármesterének kapacitását képviseli, és körülbelül ennyi figyelmet is kap. Kizártnak tartom, hogy a kancellár programfüzetében 0.1 %-nál többet jelenít meg. Mint írtam az érdek az érdek, ha magukba néznek akkor tisztán kell látniuk, hogy a magyar ellenzékben momentán semmilyen német érdek sincsen. Nem képes tankokat venni, Lynx gyárat létrehozni, ez az egyik oldal, ami a kormányzásból jön.

A nagyobb baj az, hogy képtelenek a kormányzóképességet felmutatni, megpróbálnak Gyurcsánnyal és Bajnaival operálni, miközben mind a két ember minimum elhasználódott, és a szerző emlékei szerint Gyurcsány a NATO-ban teljes bizalomvesztést szenvedett, még miniszterelnökként, a Putyinnal való bizalmaskodás miatt, a Bajnai meg itthon hitelvesztett, a szűk, de véleményformáló értelmiség körein kívül. 

Orbán és csapata gyémántokkal kirakott platinatálcán kínálja az esélyt az ellenzéknek, de önök nem képes többet kinyögni, mint annyit, hogy demokrácia lesz, meg Orbán takarodj, ja meg elszámoltatás. Na ettől lehet röhögőgörcsöt kapni, mert sehol sem látni egy ütőképes jogászt, vagy a saját szervezete által hitelesnek elfogadott rendőrt, nem látni egyetlen komoly gazdasági szereplőt sem.

Azok a verbális terek, amelyek az Orbán hatalmának mentális fundamentumait adták és adják, mind megsérültek, Isten, haza, család, Alaptörvény, hazafiság, magyar, 56, a sor folytatható. Orbán úgy érkezett 2010-be, hogy az akkor hatalmon levőknek egyetlen használható verbális tere sem maradt. Az ellenzék az Orbán orbitális bukdácsolásai kapcsán sem képes egyetlen egyet sem visszafoglalni.
A hálózatos világban, virtuális tereket kell létrehozni, azokat verbalizálni, majd mentális kapcsolódást kialakítani, és az értékek szintjére emelni, nos, ennek nyomai sem látszanak.
A teljesítményhiányt nem lehet parlamenti felszólalásokkal, sajtótájékoztatókkal pótolni!

Már hallom is, hogy nincs pénz!

Nem igaz, hogy nincs pénz, Orbánék anno Debrecenből és Esztergomból megépítették 1998-t, ma városok és kerületek tucatjaiból nem épül semmi, nincsenek gazdasági, politikai konferenciák, vitafórumok, csak bugyuta már régen megírt pártprogramok, amelyeknek a központi eleme, hogy miként tudnánk kinyírni a konkurens ellenzéki pártot.

Ifjú politikuspalánták az ellenzéki pártok köreiben győzelemről álmodozva, már államtitkári székekben látják egymást és érzik, hogy most már nekik jár az, amit a Fidesz elvisz.
Én meg nem kevesebbet állítok, csak annyit, ha így folytatják, akkor Orbán újra meg fogja csinálni a 2/3-t, mert egyedül többet tud a magyar néplélekről mint az ellenzék együtt, na meg van benne alázat a hatalom és a pénz iránt, ezért a legjobbakat fogadja fel és hallgat is rájuk.


 

Kommentek

h i r d e t é s