h i r d e t é s

Tisztességtelen kampányolás miatt ítélheti el az NVB az Orbán-kormányt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tisztességtelen kampányolás miatt ítélheti el az NVB az Orbán-kormányt

2019. szeptember 17. - 07:44

 

Panaszt nyújtott be Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miután Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette korábbi szavait a csütörtöki Kormányinfón, hogy Budapest nem kap 1000 milliárd forintos fejlesztési támogatást a kormánytól, ha nem Tarlós István nyeri a főpolgármester-választást. - írja a 168ora.hu.

Az ellenzék főpolgármester-jelöltje szerint ezzel a kormány jogszerűtlen kampányolást, valamint a választás alapelveinek és tisztaságának megsértését követte el. A beadvány alapja, hogy a választási eljárási törvény értelmében az Orbán-kormány nem kampányolhat egyetlen jelölt mellett sem, mert azzal a választás tisztaságát sértené.

Karácsony nem sokkal Gulyás kijelentései után közleményben úgy reagált, hogy

Mit képzeltek, kik vagytok? Azt hiszitek, hogy Budapest a ti hűbérbirtokotok? Azt hiszitek, hogy saját tulajdonotokként rendelkezhettek a mi városunkról? Komolyan azt gondoljátok, hogy magánemberként magánszerződést köthettek a budapestiek életéről?

Az első fokon eljárő Fővárosi Választási Bizottság amennyiben helyt ad a panasznak, akkor eltilthatja a kormányt, hogy a jövőben az 1000 milliárdos fejlesztési büdzséről megosztón beszéljen, illetve megtiltja a kormánynak a jelöltek melletti kampányolást. Az FVB bírságot is kiszabhat.

168ora.hu


 

h i r d e t é s