h i r d e t é s

Több mint 18 millió forintért engedi be a kormánypropagandát Esztergom városvezetése

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Több mint 18 millió forintért engedi be a kormánypropagandát Esztergom városvezetése

2019. június 17. - 09:55

 

Kisebb csoda, hogy eddig nem kerültek ilyen-olyan úton Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe Esztergom óriásplakátjai. Úgy tűnik ennek az időszaknak is vége.

Forrás: szeretgom.hu

"Döntés a Strigonium Zrt. tulajdonában lévő 73 db óriásplakát értékesítési lehetőségéről a Publimont Kft. vételi ajánlata alapján" - 2019. június 20-án terjeszti a testület elé ezt a napirendi pontot Bánhidy László alpolgármester

Az előterjesztés szerint a Strigonium Zrt. tulajdonában lévő 73 db óriásplakát értékesítéséről fognak dönteni. A Publimont Kft. részéről érkezett vételi ajánlat a reklámhordozókra, darabját 250.000 Ft + ÁFA áron vásárolná meg a cég.

A Publimont Kft. egy budapesti székhelyű hirdetésszervező cég, amely többek között villamosok, buszok, trolibuszok és HÉV-szerelvények oldalaira helyez ki reklámokat. A Publimont az Orbán Viktorral örökre és nyilvánosan szembefordult nagyvállalkozó, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik, a közterületi reklámpiacon tevékenykedő cégcsoportjának zászlóshajója.

Ha és amennyiben a képviselő-testület megszavazná a fenti határozatot, azzal újfent csak azt bizonyítaná, hogy rossz gazdája Esztergomnak és a városi vagyon további kiárusításával tovább herdálja a közös vagyont.

18.500.000 forint

ennyiről szól a vételi ajánlat. Ez nagyságrendileg 10 havi bérleti díja a hirdetési felületeknek.

Tavaly még Simicska Lajos cége bérelte óriásplakátokat 2014. márciusában Meggyes Tamás volt polgármester is igyekezett megszerezni egy cégén keresztül.

2019. április végén Mészáros Lőrinc megvette Simicska volt reklámos cégét

A felcsúti milliárdosnak nemcsak a mezőgazdaság a szívügye, hanem a médiareklám területe is. Legalábbis ez szűrhető le abból, hogy egy újabb volt Simicska-céget vett a saját nevére, ahelyett valamelyik nagyobb vállalata alá vonta volna be. 

Simicska Lajos a hírhedt G-nap után egészen 2018 nyaráig birtokolta a vállalatait, majd júliusban minden érdekeltségét eladta üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Már ekkor is lehetett gyanítani, hogy a Simicska-cégek végül Mészáros Lőrinc körében fognak kikötni, a sejtésből idővel azonban tény lett.

Vörös József ügyvédnél még 9 egykori Simicska-cég, valamint leányvállalataik pihennek:

  • a Publimont Kft.,
  • a NEO-MET KFt.,
  • a PRO A Kft.,
  • a PRO B Kft.,
  • a Lánchíd Rádió Kft.,
  • a Pro-Aurum Zrt.,
  • a Megapolis Media Zrt.,
  • a Pro-Ráta Holding Zrt.,
  • és az Euro Publicity Kft.

Azzal, hogy a tulajdonjog kikerül Esztergomból, az önkormányzatnak és a képviselő-testületnek semmilyen beleszólása nem lesz abba, hogy milyen hirdetések vagy esetleg kormánypropaganda jelenhet meg a város területén.


 

Kommentek

h i r d e t é s