h i r d e t é s

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két iskolát Kecskeméten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két iskolát Kecskeméten

2020. július 21. - 06:34

 

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két általános iskolát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Kecskeméten - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolájának energetikai korszerűsítésére mintegy 291 millió forint európai uniós támogatást fordít az önkormányzat. A fejlesztés során megvalósul az iskola homlokzati szigetelése, valamint a lapostetők hő- és vízszigetelése, kicserélik a nyílászárókat és a radiátorokat, illetve a konyha világítását. Ezenkívül az épület kap egy 20 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert is.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola felújításánál a 292 millió forint európai uniós támogatást az önkormányzat mintegy 251 millió forinttal egészíti ki. A helyi védelem alatt álló iskolaépület energetikai korszerűsítésénél kicserélik az intézmény nyílászáróit, megvalósul a homlokzati falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelése, a lapostető hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, valamint a magastető, a padlásfödémek és az épület külső oldalának hőszigetelése. Az iskolában korszerűsítik továbbá a hőközpontot és a melegvízrendszert. A beruházások során - amelyek várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be - mindkét intézményben akadálymentesítés is megvalósul. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s