fbpx Több mint félmilliárd forintot költünk a V4-es elnökség rendezvényeire Schmidt Máriáék segítségével | CIVILHETES

h i r d e t é s

Több mint félmilliárd forintot költünk a V4-es elnökség rendezvényeire Schmidt Máriáék segítségével

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint félmilliárd forintot költünk a V4-es elnökség rendezvényeire Schmidt Máriáék segítségével

2018. március 28. - 14:41

 

Az Európai Unió Hivatalos Lapjának mellékletében megjelent közlemény szerint félmilliárd forintba kerül a Visegrádi Csoport 2017–2018. évi magyar elnökségéhez kapcsolódó rendezvények megvalósítása. - írja a 168ora.hu.

Forrás: hirtv.hu

A megbízást a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány írta ki, és a Müpa Budapest Nonprofit Kft. – szúrta ki a 24.hu.

A Müpa az elnökség megvalósításával kapcsolatos kulturális programsorozatot szervezi itthon és külföldön. Megszervezik és lebonyolítják a V4 Operagálát Pozsonyban, Varsóban és Prágában, egy operettkoncertet Brüsszelben, és további komolyzenei rendezvényeket és fotókiállítást is rendeznek.

Schmidt Mária, aki a Dózsa László-botrány szegélyezte 1956-os emlékév kormánybiztosa volt, a V4-es elnökség kulturális, tudományos és társadalmi programjainak is felelőse. Ehhez a feladatához 2,1 milliárd forintot kapott.

Igazán jó hónapja van a Terror Háza főigazgatójának. Múlt héten kétmilliárdot kapott a Kertész Imre Intézet kialakítására, potom 60 milliót pedig a Terror Háza felújítására. A februárja is igen jól alakult, másfél milliárdot digitális tartalomfejlesztésre kapott, egymilliárdot pedig az I. világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések koordinálásáért.

168ora.hu


 

h i r d e t é s