h i r d e t é s

Több száz millióért postázta az államkincstár a JóKor című "tájékoztató" kiadványt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több száz millióért postázta az államkincstár a JóKor című "tájékoztató" kiadványt

2020. július 31. - 15:13

A nyugdíjasok júniusban kapták meg a kormányzati kiadványt.

A csalad.hu által közzétett képen Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja és Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Jókor című, nyugdíjasoknak szóló tájékoztató magazin bemutatóján az Emmi Szalay utcai épületében 2020. június 16-án - Fotó: MTI/csalad.hu/Förster Tamás

A lapot kiadó Magyar Államkincstár (MÁK) a Magyar Hang közérdekű adatigénylésére azt közölte: a kiadványok csomagolására, a postai feladás előkészítésére és a kézbesítésre példányonként 110,77 forintot fizetnek. Ez a lap szerint azt jelenti, hogy a 2,13 millió példányban kinyomtatott JóKor első számának postázása 235 940 100 forintba került az államkincstárnak.

A nyugdíjak és más állami járulékok kifizetéséért felelős MÁK válaszából az derül ki, hogy a 16 fényes oldalon megjelenő lap tartalmát viszont nem az államkincstár állítja elő.

A kincstár idén májusban szerződést kötött a Miniszterelnöki Kabinetirodával, amely szerint az államkincstár pusztán kiadója és megszemélyesítője a Jókor című lapnak, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetiroda rendelte meg tőle. A Miniszterelnöki Kabinetiroda a lap szerint a 2019 áprilisában és decemberében kötött kormányzati reklámozásra szignált keretszerződései terhére kérte megjelentetni a JóKort. (atv.hu)

Az első lapszámot ebben a cikkben veséztük ki.