h i r d e t é s

Több tonna ajándékot vitt Marosvásárhelyre az Ökumenikus Segélyszervezet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több tonna ajándékot vitt Marosvásárhelyre az Ökumenikus Segélyszervezet

2019. december 12. - 10:26

 

Több mint négy tonna, erdélyi árváknak, idősöknek és rászoruló családoknak szánt karácsonyi ajándékot adott át Marosvásárhelyen az Ökumenikus Segélyszervezet pénteken. - írja a hirado.hu.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége adományokat tesz egy autóba, balról Greskovits Dávid, a Meditop Gyógyszergyártó és Forgalmazó Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója a szervezet 24. Országos Adventi Pénzadománygyűjtése meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztató után Budapesten, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Koordinációs és Önkéntesképző Központjában 2019. december 1-jén. Advent első vasárnapján elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtő akciója, amelynek bevételéből egész évben segítik a rászorulókat. MTI/Mónus Márton

A szervezet nevében Lévai Anikó jószolgálati nagykövet és Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója vett részt a fogadó Lazarenum Alapítvány által szervezett ünnepi rendezvényen.

Lévai Anikó az esemény előtt a közmédiának elmondta: több mint tíz éve állnak kapcsolatban a Lazarenum Alapítvánnyal, és úgy látják, hogy amikor a marosvásárhelyi szervezetet támogatják, nem feneketlen zsákba szórják a pénzt.

Olyan családok is vannak a támogatottjaik között, amelyek időben, megfelelő segítséget kaptak, és kiléphettek a támogatottak sorából.

Ez is célunk, hogy ne egy nehéz sorsú rendszert tartsunk fenn, hanem próbáljuk onnan kiléptetni az embereket

– közölte Lévai Anikó.

Lehel László elmondta, hogy a segélyszervezet mindig pénzadományokat gyűjt Magyarországon, és abból vásárolják meg azokat a termékeket, amelyeket a partnereik kérnek. Elmondta, hogy a mostani szállítmányban a legfontosabb tartós élelmiszereket, olajat, lisztet, rizst, húskonzerveket és tésztát hoztak, de a karácsony közeledte miatt az édesség sem maradt ki.

Az Ökumenikus Segélyszervezet évről évre támogatja a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány által segített szegény sorsú és árva gyermekeket és az idősotthon lakóit. A több mint 100 gyermeket és idős lakót segítő akció három (téli) hónapra biztosítja az intézmény tartósélelmiszer-ellátását. A segélyakció az alapítvány látókörében lévő 170 nehéz sorsú Maros megyei családra is kiterjed.

hirado.hu


 

h i r d e t é s