h i r d e t é s

Több tucat számítógépet és laptopot lopott el valaki a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több tucat számítógépet és laptopot lopott el valaki a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból

2016. április 19. - 11:05
0 komment

Mintegy kilencven számítástechnikai eszközt, köztük a Fidesz-frakció hét vadonatúj laptopját lopott ki a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból a rendőrség gyanúja szerint egy raktáros - írja az Átlátszó.

A kép illusztráció!

Mindezt a legjobban őrzött magyar középületek kameráinak a kereszttüzében, mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül tehette meg a dolgozó, egy nő, akinek védője, Galsa Péter szerint a tavalyi teljes, mindent rendben találó leltár ellenére fellelt hiányt akarják ügyfelére rásózni. Az ügy nemzetbiztonsági kockázatokat is felvethet.

Nyomoz a rendőrség a Fidesz-frakció ellopott hét laptopjának ügyében – derült ki az Átlátszó birtokában lévő nyomozati anyagokból. A két HP, a két Toshiba és a három Lenovo idén március 3-án érkezett meg a Képviselői Irodaház raktárába, ám amikor egy hónappal később szerették volna megkapni a frakció tagjai, már nyoma sem volt a laptopoknak. Ezek együttes értéke a rendőrök megállapítása szerint 1,75 millió forint.

Az Országgyűlési Őrség mintegy 370 fős fegyveres testület. 2013. január elsejével hozták létre, akkor az évi működésére 2,3 milliárd forint állt rendelkezésre. Az őrség tagjai nem csak Kövér László házelnök védelméről gondoskodnak, hanem őrzik a Parlamentet, az Országgyűlés Irodaházát és az Országgyűlés Hivatalának intézményeit, de ők mutatják be díszegyenruhájukban az őrségváltást is a Kossuth téren.

A testület működésével kapcsolatban visszaélésgyanús dolgokról beszélt az Átlátszónak egy elbocsátott tiszt még tavaly szeptemberben. A nyilvánosságnak való „panaszkodását” az Országgyűlés Hivatalánál csak egy sértett ember bosszújának tartották.

A volt fegyelmi tiszt többek között nem csak saját eltávolítását tartotta jogellenesnek, hanem például azt is, hogy a testületnél lezúzattak Robotzsaru ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszerben készült iratokat, vagy visszadátumoztak egyes anyagokat, hogy minden rendben lévőnek tűnjön. A férfi feljelentést is tett, de a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a felhozott ügyekben nem történtek bűncselekmények.

További részletek az atlatszo.hu-n >>