h i r d e t é s

Többet kapott a zsűri, mint a nyertesek a kormányzati fotópályázaton

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Többet kapott a zsűri, mint a nyertesek a kormányzati fotópályázaton

2020. február 25. - 08:01

 

A Magyarország 365 nevű, tavaly év végi kormányzati fotópályázaton nem szűkmarkúskodtak a zsűri tagjaival. 

A pályázat szakmai zsűrije, melynek tagjai Kaiser Ottó mellett Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója. - Fotó: Földházi Árpád/kormany.hu

A pályázatot a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Iroda szervezte.

A közzétett szerződések szerint az öt zsűritag összesen 8 millió 119 084 forintos tiszteletdíjat kapott a képválogatásért. A tagok közül négyen neves fotósok-fotótörténészek, egyikük pedig a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója. Az elnök 2 706 360 forintot, a négy további tag fejenként 1 353 181 forintot kapott a három és fél hónapos megbízásért.

Az Index által közzétett adatok szerint ehhez képest összességében is kevesebb pénzt szántak a pályázaton induló fotósokra, pedig  három kategóriában hirdettek győzteseket. Minden kategóriában egymilliót ért az első helyezett, félmilliót a második, a harmadik pedig 300 ezret kapott, és volt egy egymilliós közönségdíj is volt kategóriánként. Ez összesen 3-szor 2,8 millió forint, azaz összesen 7,8 millió.

A pályázati kiírás szerint egyébként a nyertes pályaművek felhasználási jogait a Miniszterelnöki Kabinetiroda kapta meg. (24.hu)


 

h i r d e t é s