fbpx Tolvajtempót játszottak Szekszárdon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Tolvajtempót játszottak Szekszárdon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tolvajtempót játszottak Szekszárdon

2015. november 27. - 15:52
0 komment

 

Nem 50 kocsit loptak egy, hanem 28 (!) garázsba törtek be két éjszaka alatt.

Több rendbeli betöréses lopás bűntette és vétsége, illetőleg ez utóbbi kísérlete miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 30 éves sárosdi férfi ellen, tájékoztatott dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője - írja a TEOL.

A vádlott 2013 márciusában két éjszaka alatt összesen 32 garázsba kísérelt meg betörni Szekszárdon, a Tartsay utcában lévő úgynevezett garázsvárosban. A lakatokat levágva, illetve lefeszítve a férfi huszonnyolc alkalommal tudott be is jutni, négyszer azonban nem járt sikerrel. A garázsok átkutatását követően kilenc esetben vitt el műszaki berendezéseket, kézi szerszámokat, kisbútorokat, autógumit, felnit, szeszes italt, a sértetteknek összesen egymillió forintot meghaladó kárt okozva.

Az ajtók és lakatok megrongálásával a garázsok tulajdonosait további közel kétszázezer forintnyi kár érte. A vádirat szerint a férfi üzletszerűen követte el a bűncselekményeket, mivel a betörésekkel rendszeres haszonszerzésre törekedett. A korábban lopásért már többször szabadságvesztésre ítélt vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabása mellett, a sértetteket ért kár megtérítését szorgalmazza. A halmazati minősítésre figyelemmel a vádlottal szemben akár négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, tette hozzá az eseti sajtószóviő.

 

teol.hu (Címlap: A kép illusztráció)


 

Kommentek

h i r d e t é s