h i r d e t é s

Tömeges koronavírus-fertőzés ellenére tovább folytatódik a munka az egyik gyárban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tömeges koronavírus-fertőzés ellenére tovább folytatódik a munka az egyik gyárban

2020. október 17. - 07:45

 

A Szerbiában található dél-koreai tulajdonban lévő üzemben annak ellenére nem álltak le a gyártási folyamatokkal, hogy 60 alkalmazottnál diagnosztizálták a COVID-19 betegségért felelős Sars-CoV-2 kórokozót.

Forrás: szabadmagyarszo.com

A Yura alkatrészgyár Nišben lévő üzemében minden gond nélkül zajlik a termelés, még úgy is, hogy rengetegen betegedtek meg koronavírusban – számolt be róla a vajdasági Szabad Magyar Szó hírportál.

Milorad Jerkan, a niši egészségház igazgatója elmondta, nem gondolná, hogy fertőzési gócpontról lehet szó, ugyanis egy hónap alatt találták a 65 beteget. A polgármester összehívott egy rendkívüli ülést, így hamarosan meghozhatják a megfelelő intézkedéseket az ügyben.

Jerkan kitért arra is, hogy az ilyen kollektívában specifikusak a vírus terjedésének feltételei, ami azt jelenti, hogy senki sem tudhatja pontosan, ki lehet vírushordozó. A kórházigazgató hozzátette, Niš egy stabil város, a Yura munkásait nem szükséges karanténba küldeni, a dolgozókat pedig megpróbálják minél hamarabb letesztelni.

A vállalat egyébként már a tavaszi időszakban is ellentmondásos módon járt el, a Szerbiai Sloga Egyesült Szakszervezet ugyanis akkoriban azt követelte, hogy tiltsák be a Yura működését, mert április 24-re tervezték a termelés újraindítását még úgy is, hogy Nišben rendkívüli járványhelyzetet hirdettek ki. (liner.hu)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s