fbpx Törekvés a sokszínű színházi életre | CIVILHETES

h i r d e t é s

Törekvés a sokszínű színházi életre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Törekvés a sokszínű színházi életre

2021. október 13. - 19:26

 

Megtartotta őszi közgyűlését a Magyar Teátrum Társaság

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A Magyar Teátrumi Társaság 24., Budapesten megrendezett közgyűlésén a legnagyobb hazai színházi érdekvédelmi szervezet három taggal bővült, így jelenleg 80 tagot képvisel. 

A közgyűlésen két határon túli játszóhely, a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház, valamint a Karinthy Színház csatlakozásával 80-ra nőtt a Magyar Teátrumi Társaság taglétszáma. 

A rendezvény házigazdája a Déryné Program volt, amelynek fő célkitűzése a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségek felkarolása, a színvonalas előadóművészeti programok eljuttatása a kistelepülésekre. 

A közgyűlésen a Társaság tagsága több témában is megerősítette elkötelezettségét a színházi szakma perifériára szorult területei iránt. A tagok áttekintették a határon túli magyar nyelvű előadóhelyek jelenlegi nehézségeit, valamint megerősítették szándékukat a vidéki alkotócsoportok, vidéki előadó-művészeti színterek által létrehozott és képviselt értékek elkötelezett felmutatására és képviseletére. Vidnyánszky Attila elnök hangsúlyozta: a 2023-as Színházi Olimpia jó lehetőség lesz a magyar nyelvű kulturális értékek bemutatására, és az ezeket támogató színházi együttműködések, közös produkciók bemutatására is.


 

Kommentek

h i r d e t é s