fbpx Torlódások | CIVILHETES

h i r d e t é s

Torlódások

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Torlódások

2021. április 08. - 10:43

 

Adatoké, hazugságoké, felháborodásoké, rasszista, homofób megnyilvánulásoké, felmondásoké! Sűrű hetünk van, húsvét örömére!

Orbán vágya teljesülni látszik: a járványszempontból irreleváns két és félmillió oltást elérvén, eleget téve sok-sok felelőtlen honfitársa várakozásának (EB lesz és választások!), és mivel a Vezérnek mindig igaza van, a járvány harmadik hulláma már nem tetőzik, csak stagnál (idióta: akkor szinten marad!): nyitunk!

A tiszti főorvos asszonyság legott alájátszott főnökének: vasárnap és hétfőn nem hogy háromszáz, de kétszáz alá csökkent hirtelen a napi halálozás. Ugye!
Aztán sajnos kedden: háromszáztizenegy. Mi a frászkarika?

A tiszti főorvos asszonyság rögtön előrukkolt a farbával: adattorlódás! Ez a nő, vagy aki a szájába adta, komplett idióta. Mert, ha adattorlódás, akkor a csökkenés nem volt igaz! Egy tízéves gyerek belátja!

Petry kivágása a Hertha SC labdarúgó csapatából, nem éppen a Gulácsi elleni kirohanása, hanem a migráns-ellenes gyűlölködése miatt, kiverte a biztosítékot a Fidesz köreiben. Novák, Gulyás, Kocsis, Varga J. felháborodottan kérte ki magának az inzultust.
Érdekes, az, hogy egy sportegyesület ragaszkodik az etikai kódexéhez (meg, lássuk be, nem óhajt feszültséget a Bundesligában, ahol rengeteg színes bőrű játékos szerepel), vad, zajos emóciókat vált ki miniszterek részéről.
Ezzel szemben az, hogy itthon egy hozzászólásért (utálom komment szót) meghurcolták Gulácsit, megvédéséért kirúgták Lukács Pétert a közmédiából, lájkolásáért Hrutkát a Mészárosné-tévéből, nem váltott ki bennük semmiféle reakciót! Ez így normális!
Sőt! Gulyás felszólította az általuk meghurcolt Gulácsit, hogy álljon ki Petry mellett. És Bayer meg Bencsik még meg sem szólalt az ügyben!

Mellesleg, hogy a Hertha vezetőit nem magyar belpolitikai vonatkozások érdekelték, jól mutatja tájékozatlanságuk: éppen Király Gábort kérték fel, hogy vállalja el Petry utódlását.
Nem tudták a szerencsétlenek, hogy Királyt Orbán már rég megvette. Ezért az természetesen nem mondhatott igent, hanem leizzadva hadovált valamit itthoni üzleti leterheltségről.

Tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoz Konkoly-Thege (tudománytörténeti nevet nem kéne kitenni politikai kurzusok és játszmák romboló hatásának!) egri főügyész és csapata egy munkásőr hagyományőrző egyesület vezetője ellen. Vörös csillag kitűzése miatt.
Na, mármost! Konkoly-Thege úrnak (a főnökének, Poltnak, Varga Judit jogtudornak) tudnia illik, hogy néhány éve egy pécsi férfi keresete alapján a Strasbourgi Bíróság kimondta: a vörös csillag önmagában nem önkényuralmi jelkép! Az ítélet a magyar jogalkalmazó szervekre is kötelező!
Így az egész cirkusz csak vegzálás, habverés, politikai hangulatkeltés, elterelés a járványról.
Mindenesetre megkérdeznék régi, kipróbált munkásőr parancsnokokat, Boross Pétert, Bencsik Andrást, Áder édesapját, hogy mi erről a véleményük?

És távolról se bánnám, ha az ügyészség hasonló vehemenciával lépne föl náci, nyilas önkényuralmi jelképek, sőt megnyilvánulások, például Rajniss és Kolosváry-Borcsa szerepeltetése ellen a közmédiában, Toroczkaiék rasszista, homofób megmozdulásai miatt.
Vagy akár a Szegedi Egyetemen Gulyás László történész professzor rasszista, szexista mocsokkal tűzdelt előadása miatt.

Baranyi Krisztina levelét megírta Orbánnak: nem adunk ferencvárosi területet a kínai giga-egyetemnek! Kollégiumok épüljenek ott, ahogy eredetileg tervezték!
Kedves Krisztina! Nem akarom kedvét szegni, de a kerülete gazdagodni (szegényedni) fog egy nemzetgazdasági szempontból (és a kerület kezéből is) kiemelt területtel és létesítménnyel. Az ellenkezőjére nem fogadnék!

Újabb kollektív zendülés! Egy emberként fölállt, csoportosan felmondott a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének teljes szakértői gárdája. Index-, SZFE-, OGYÉI-mértékű lépés.
A nemzetközileg ismert, rangos társaságnak elege lett a Liget-védő Baán László vezetéséből. (Gondolom, szakmai okok miatt.)
Kár, hogy Baán, a szakmai múltját szemen köpve befeküdt ennek a bagázsnak, szakmailag és etikailag tarthatatlan módon a nevét adva a romboláshoz. De ennél nagyobb a kár, amit okoz.

Vannak, bővebben, akiknek még az előélete se oszt vagy szoroz. Mert nincs nekik.
Szarka Gábor, a semmiből Vidnyánszky fő csicskása, az Európai Művészeti Egyetemek és Akadémiák Szövetségéből éppen kivágott új SZFE-főnök ("az új SZFE szellemisége nem felel meg a Szövetség értékrendjének") pont most látta időszerűnek, hogy a volt SZFE-diákok és a freeszefe segítségére siető svájci, osztrák és lengyel Művészeti Akadémiákat megfenyegesse emiatt.
Hogy aszongya, nem segíthetnek! Mintha bármi köze lenne hozzá, hogy ki kit képez, ki hol végez! Ez csak a tehetetlenségtől csikorgó fogak története. És az ordító egér-effektus! De hát, ez jellemző az egész Orbán-bagázsra!

Nem megyünk suliba április 19-én! Egy diákszerveződés petíciója. Ezeknek a srácoknak több eszük van, bölcsebbek, megfontoltabbak, főként pedig felelősebben gondolkodnak azoknál, akik az országot vezetik!
Ez lehet az egyetlen reményünk!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s