h i r d e t é s

Torzítja a média az osztrák kormány iszlámmal kapcsolatos bejelentéseit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Torzítja a média az osztrák kormány iszlámmal kapcsolatos bejelentéseit

2020. november 07. - 11:01

Sebastian Kurz(ÖVP) az ORF rádió Morning Journal című csütörtöki interjújában ötpontos tervet vázolt fel a bécsi iszlamista terrortámadást követő helyzet kezelésére.

Sebastian Kurz - Forrás: Sebastian Kurz / Facebook

Az osztrák sajtóhíreket a magyar média is átvette, ki-ki a saját ízlése szerint kivonatolva a hírt. A Világgazdaság az APA hírügynökség beszámoloját kivonatolta, a Napi.hu meg talán a Világgazdaság cikkéből indult ki és így tovább.

Általánosságban három óriási csúsztatás, illetve hozzá nem értés mutatkozik meg a cikkekben.

  1. Az Iszlám ellen senki semmilyen lépést nem tesz és nem is tehet, mert az egy tanítás, ami nem változik és nem is fog változni. Ahogy földi körülmények közt a gravitáció ellen sem lehet lépéseket tenni, az Iszlám ellen sem. Ha a cikk írója a muszlimokat, az embereket érti kijelentés tárgya alatt, az teljesen más.
  2. Kurz kancellár differenciál. Nyilatkozata a muszlimokról, ezen belül is az ő radikális csoportjaik ellen szólt, nagyon helyesen. A társadalom muszlim közösségét megnyugtatja. Kijelenti, hogy sok muszlim van, aki elutasítja az erőszakot és azoknak meg kell adni az integrálási lehetőségeket. Ezt az "Unsere Grundwerte sind nicht verhandelbar! Dafür werden wir in Österreich auch immer kämpfen & wehrhaft sein" c. videó üzenetében kinyilvánítja:
  3. A mecset bezárás nem az Iszlám hit ellen szól, hanem a tény, hogy ide járt az a terrorista, aki a bűncselekményt elkövette. A letartóztatások is ezen logika mentén történtek. Tehát Ausztriában nem az Iszlámmal hozták összefüggésbe a bűncselekményt, nagyon helyesen, hanem a tettel magával, nem sértve 1.5 milliárd ember vallási érzékenységét. (kurier.at)

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky