h i r d e t é s

Tovább nyomoznak Svédországban Semjén Zsolt vadászata miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább nyomoznak Svédországban Semjén Zsolt vadászata miatt

2019. március 11. - 16:16

 

Közel egy év telt el, mióta tudjuk, hogy Semjén Zsolt helikopterrel jár háziasított rénszarvasra vadászni. A svéd hatóságok még nem engedték el az ügyet.

Fotó: Magyar Nemzet / nepszava.hu

Lassan egy év is eltelt, de még mindig nem zárták le a nyomozást a svéd hatóságok Semjén Zsolt nagy port kavart, helikopteres vadászatának ügyében – értesült a hvg.hu. A magyar miniszterelnök-helyettest, a KDNP elnökét egy helyi gazda áprilisban vádolta meg azzal, hogy egy háziasított állatnak számító rénszarvast lőtt ki. Az ügyben a rendőrség is nyomozni kezdett, majd átadta az ügyészségnek, mely utoljára tavaly novemberben nyilatkozott. Mivel az esetről azóta sem lehetett hallani, ismét rákérdeztünk, hogy áll a nyomozás.

Érdeklődésünkre a svéd ügyészség ismét megerősítette, hogy a nyomozás még mindig tart, de a titoktartás miatt egyéb részletet nem árulhatnak el. A főügyész még annyit tett hozzá, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint senkit nem terveznek kihallgatni Magyarországon, és „senkit nem értesítettek esetleges bűncselekmény gyanújáról”.

Ez elvitte vadászni...

Semjén Zsolt több éve zajló svédországi vadászatairól a megszüntetett, majd kormánypárti lapként újraindított Magyar Nemzet számolt be. Semjén azt mondta, mivel vadászként, nem parlamenti képviselőként kapott lehetőséget többmilliós értékű külhoni vadászataira, ezért nem is kellett bevallania azokat képviselői vagyonnyilatkozatában. A miniszterelnökhelyettest vadászatait egyébként egy uniós és állami pályázatokon taroló üzletember, Farkas József fizette. Mint a 24.hu korábban írta, az üzletemberhez köthető négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa 365 millió forint uniós támogatást kapott, a szálloda avatóünnepségén éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s