h i r d e t é s

Továbbra is fedezi a fideszesek korrupciós ügyeit a magyar titkosszolgálat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Továbbra is fedezi a fideszesek korrupciós ügyeit a magyar titkosszolgálat

2018. április 04. - 17:33

 

Demeter Márta írásban intéztett kérdést az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjéhez Kósa Lajos 1300 milliárdos, súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő ügyével kapcsolatban. 

Forrás: 168ora.hu

Arra vártam választ, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal felderítette-e az eseményt, amely felveti Magyarország gazdaságbiztonságának befolyásolását, pénzmosás gyanúját vagy akár külföldi titkosszolgálati tevékenységet?

Hogyan történhetett meg, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon átesett képviselő, miniszter és három évig nemzetbiztonsági védelem alá tartozó országgyűlési bizottsági elnök Kósa Lajos olyan helyzetbe került, ami felvetheti a külföldi befolyásolás gyanúját?

A titkosszolgálat válasza egyértelművé teszi, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok mára kizárólag egyetlen tevékenységet végeznek, a fideszesek korrupciós ügyeit fedezik. Az Alkotmányvédelmi Hivatal válaszában ugyanis az szerepel, hogy semmit nem vettek észre Kósa ügyével kapcsolatban, mert sem az átvilágítása során, sem a védelem során.

Persze, hogyan is vették volna észre a problémát, amikor információk szerint Kósa Lajos rendszeresen járt a csengeri családhoz jó kapcsolatot ápoltak és az asztaluknál evett. Nyilván rendkívül hihető módon erről egyetlen magyar nemzetbiztonsági szolgálat sem rendelkezett információkkal, és nem is érezte szükségét, hogy a felmerülő kockázatokkal akár egy pillanatig is foglalkozzon.

Akár erről van szó vagy akár arról, hogy nagyon is tudták, mi a helyzet Kósa Lajos körül, de nem léptek fel az ügyben, az minden esetre világos, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok képtelenek ellátni a feladatukat, kizárólag Orbán Viktor és köreinek üzleti ügyeit intézik és fedezik. 

A rendszerváltást követően újjá fogjuk építeni az ország biztonsági rendszerét, azok pedig, akik törvénytelenségeket követtek el, bíróság előtt fognak felelni, legyenek akár politikusok, akár szakmai vezetők, akik végrehajtották a fideszes pártpolitikai utasításokat.

Demeter Márta
országgyűlési képviselő 

os.mti.hu


 

h i r d e t é s