h i r d e t é s


Trump fő bizalmasa kikerült a nemzetbiztonsági tanácsból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump fő bizalmasa kikerült a nemzetbiztonsági tanácsból

2017. április 05. - 19:54

 

Alig több mint két hónap után kikerült a nemzetbiztonsági tanácsból (NSC) Donald Trump egyik legfőbb bizalmasa, Steve Bannon. A Thehill.com értesüléseit hivatalosan is megerősítette a Fehér Ház. Steve Bannon a Breitbart News nevű konzervatív, az alt-righthoz sorolt hírportál korábbi vezérigazgatója volt. - írja az index.hu.

Steve Bannon Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary Forrás: index.hu

Trump megválasztása után az elnök főstratégája lett a Fehér Házban, és miután január végén beültették a nemzetbiztonsági bizottságba, sokan attól tartottak, hogy túl nagy politikai befolyást gyakorol majd a hadsereg vezetésére. A BBC azt írja, hogy a Fehér Ház szerint nem Bannon befolyása csökkent ezzel, hanem valójában csak azért ültették be a tanácsba, hogy figyeljen Michael Flynn nemzetbiztonsági főtanácsadóra, akinek februárban le kellett mondania.

Flynnek állítólag át kellett alakítania a nemzetbiztonsági tanácsot az elődje, Susan Rice alatti működéshez képest. Flynn március végén azt mondta, hajlandó tanúskodni az elnök állítólagos kampánybéli „orosz kapcsolatairól" a szenátus, vagy a képviselőház bizottságai előtt, ha cserébe mentességet kap. Flynn orosz kötődéseit jelenleg is vizsgálja az FBI, a képviselőház és a szenátus bizottsága. Az orosz kapcsolatai miatt kirúgott Flynnről itt olvashatja összegyűjtött cikkeinket.

index.hu

 

 h i r d e t é s

betöltés...

;