h i r d e t é s

Trumpot megfosztották életének legfontosabb 23 másodpercétől

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Trumpot megfosztották életének legfontosabb 23 másodpercétől

2019. december 27. - 07:50

 

Az amerikai elnök vagy a világ hisztijét fogja rendezni miatta, vagy olyan szomorú lesz, mint amerikai elnök talán még soha.

Macaulay Culkin és Donald Trump közös jelenete a Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban című filmben - Fotó: IMDb

Donald Trump életének legfontosabb 23 másodperce kötődik a Reszkessetek, betörők! 2-höz. És most azzal kell szembenéznie, hogy megfosztották ettől a dicsőséges 23 másodperctől: a 24.hu ugyanis azt írja, hogy egy kanadai tévécsatorna,

a CBC kivágta a filmből azt a jelenetet, amiben még szállodatulajdonosként cameózott a regnáló amerikai elnök.

A lap szerint a szemfüles nézőknek tűnt fel a dolog, de a kettéosztott társadalom nem tudott megegyezni abban, hogy van-e politikai üzenete a jelenet kivágásának. A csatorna azt közölte: azért vágták meg a filmet, hogy beleférjenek a reklámszünetek is a rendelkezésre álló időkeretbe, politikai szándékuk pedig egyáltalán nem volt a változtatással. A kettéosztott társadalom pedig ennek tudatában folytatta a CBC húzásával kapcsolatos ünneplést és gyűlölködést.

Mindeközben senki sem figyel Donald Trumpra, aki, ha megtudja a hírt, bizonyosan szélsőséges reakcióval válaszol majd rá: vagy a világ hisztijét fogja rendezni, vagy olyan szomorú lesz, mint amerikai elnök talán még soha. Gondoljuk ezt azért, mert a Deadline.com beszámolója szerint 

Trump éppen szentestén, az amerikai hadsereg tegerentúlon állomásozó katonáival folytatott ünnepi videókonferencián beszélt a filmről,

miután egy őrmester bedobta kérdésként, hogy a Reszkessetek, betörők! 2. lehet-e az elnök kedvenc karácsonyi filmje.

„Nos, szerepelek a Reszkessetek, betörők! 2-ben” - kezdte a választ, mire a katonák röhögésben törtek ki. „Sokan jönnek nekem ezzel minden év karácsonya környékén - folytatta az elnök. - Azt szokták mondani, különösen a legfiatalabb gyerekek, hogy ők csak ebben a filmben látnak engem. A tévében nem találkoznak velem soha, ebben a filmben viszont igen. Szóval ez egy jó film, bár enyhén szólva kicsit fiatalabb voltam, de megtiszteltetés benne lenni.”

Majd Trump rátért arra, hogy a film 1992-ben világszerte 365 millió dollárt kaszált.

„Kiderült, hogy a film óriási telitalálat, nyilvánvalóan az, egy hatalmas karácsonyi siker - az egyik legnagyobb. Szóval nem csak nekem, de mindenkinek megtiszteltetés részt venni ilyesmiben, hiszen mindig szeretjük látni a sikert”

- tette hozzá.

Szerepe szerint Donald Trumptól kérdezi meg Kevin a Plaza Hotel halljában - ami akkoriban Trump tulajdonában volt -, hogy merre van a hotel lobbyja.

A jelenet kivágása amúgy az ég egy adta világon semmit nem változtat a film élvezeti értékén, de hogy ezt önök is eldönthessék, nézzék meg a regnáló amerikai elnök életének legfontosabb 23 másodpercét, amiből Donald Trump egyébként mindössze 8 másodpercen át látható.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s