h i r d e t é s

Túlfutott a kifutópályán egy utasszállító, 173 emberrel a fedélzetén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Túlfutott a kifutópályán egy utasszállító, 173 emberrel a fedélzetén

2022. október 24. - 09:05

Senki nem sérült meg, a baleset oka egyelőre nem ismert.

Forrás: Twitter/ Martin Tairo Maseghe

A Korean Air Lines egyik repülőgépe 173 emberrel a fedélzetén túlfutott a Fülöp-szigeteki Cebu repülőtér kifutópályáján vasárnap késő este – közölte a légitársaság, hozzátéve, hogy az utasok közül senki nem sérült meg.

A Szöulból Cebuba tartó repülőgép kétszer is megpróbált leszállni a rossz időben, mielőtt a harmadik kísérlet alkalmával túlfutott volna a kifutópályán – írja a Korean Air hétfői közleménye. Az utasokat három helyi szállodában szállásolták el, és most alternatív járatokat keresnek nekik – tett hozzá a légitársaság. A szerencsétlenség okát még vizsgálják.

A helyszínen készült videón látszik, hogy a gép jelentős károkat szenvedett – írja a  Reuters . A koreai légitársaság elnöke, Keehong Woo a légitársaság honlapján közzétett nyilatkozatában kért bocsánatot a történtek miatt, és hozzátette, hogy a fülöp-szigeteki és dél-koreai hatóságok alapos vizsgálatot fognak végezni az ügyben.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a biztonság mellett, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ilyesmi soha többet ne fordulhasson elő

– írta Keehong Woo a nyilatkozatában. A kifutópályát ideiglenesen lezárták, hogy eltávolíthassák a gépet, ezért a további értesítésig minden belföldi és nemzetközi járatot töröltek – derült ki a cebui repülőtér Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatból. (Index)