h i r d e t é s

Tűz Nyíregyházán: unokaöccsét ölelve ugrott a halálba az asszony

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tűz Nyíregyházán: unokaöccsét ölelve ugrott a halálba az asszony

2015. július 20. - 09:50
0 komment

 

A hat és féléves kisfiút a biztos haláltól megmentő asszonyra a 10 méternyi zuhanás után még ráesett egy ablaktábla is.

„Ennél hősiesebb tettet és tragikusabb esetet sosem láttam még" - nyilatkozta a Blikknek ez egyik szomszéd, aki elmondta, hogy a kigyulladt lakásban egy hat és fél éves gyermek is volt, a meghalt asszony testvérének a kisfia, valamint a saját lánya - írja a hir24.hu.

A Blikk szerint lángok este 9 óra után érthetetlen gyorsasággal söpörtek végig az alig 50 négyzetméteres otthonon. Az egyik lakó szerint sok holmit papírdobozokban tartottak az ott élők, talán azért lett ilyen tragikus a vége.

Kiderült, hogy amíg a szomszédok és a gyermek anyja az ajtónál próbáltak bejutni, addig Jutka az ölébe vette az apró fiúcskát, és a mélybe vetette magát. Körülbelül tíz métert zuhanhatott, egy autó mellé, végig a karjában tartva a gyermeket.

„Mire leértünk, a fiúcskát már kivették a kezéből a mentők, és próbálták menteni a nő életét. Mi mellettük álltunk egy rendőrrel, amikor az égő lakás ablakkerete kirobbant, és felénk zuhant, majd végül az asszony fejére esett. Ha a rendőr nem ugrik el, őt is agyoncsaphatta volna" – mesélte egy másik szemtanú.

A fiú a szörnyűség után sokkot kapott, több csontja szilánkosra tört, és égési sérüléseket is szenvedett. A kórházban az MTI-nek azt mondták, ezek a sérülések súlyosak ugyan, de csak együtt életveszélyesek, a gyereket fájdalmai miatt altatásban tartják.

Bors úgy tudja, hogy a pszichiátriára szállították kisfiú fiatal édesanyját, aki minden ingóságát elveszítette a szerencsétlenségben.

A lap szerint a mentést nehezítette, hogy a belső udvarra néző lakást sem a tűzoltók, sem a mentők nem tudták járműveikkel megközelíteni a szűk bejáró miatt.

Miközben a környéken élők között megindultak a találgatások a tűz okáról, a rendőrség szakértők bevonásával, közveszély okozás gyanújával vizsgálja az esetet.

 

hir24.hu (Címlap: Forrás: MTI)

Posted by SEJT on 2015. július 20.

 

h i r d e t é s